Napoved športnih dogodkov: ponedeljek, 2. maj

Zanimivejši športni dogodki doma in na tujem za ponedeljek, 2. maja 2016.

Objavljeno
02. maj 2016 01.45
ODBOJKA

Odbojka

Potem ko so na domačem parketu dvorane Lukna izid v zmagah izenačile na 1:1, tekmicam pa ne oddale niti niza, bodo odbojkarice Nove KBM Branik skušale ponoviti scenarij tudi v jutrišnji tretji finalni tekmi državnega prvenstva s Calcitom Ljubljano, ki jo bo sicer ob 18. uri gostil Tivoli.

Košarka

V ligi ABA bo potekala tretja tekma finala med Crveno zvezdo in Mega Leksom, na kateri si Beograjčani že lahko priborijo naslov prvaka (20.30).

Ob 2. uri se bo začela odločilna sedma tekma prvega kroga končnice lige NBA med Torontom in Indiano. Izid v zmagah je torej poravnan na 3:3, boljši iz tega dvoboja, še zadnjega v tej fazi tekmovanja, se bo v četrtfinalu zoperstavil Goranu Dragiću in njegovim soigralcem pri Miamiju.

Nogomet

Med jutrišnjimi ligaškimi dvoboji bo še posebej zanimiv angleški, saj se bosta v londonskem mestnem obračunu ob 21. uri pomerila padli branilec lovorike Chelsea in Tottenham, ki ne sme izgubiti, če želi ostati v igri za naslov. V Nemčiji se bosta ob 20.15 pomerila Werder in Stuttgart, v Španiji ob 20.30 Malaga in Levante, v italijanski »serie A« pa bodo gledalci lahko spremljali obračuna med Genoo in Romo (19) ter Napolijem in Atalanto (21).

V povratni polfinalni tekmi lige prvakinj pa si bosta ob 20.45 v francoskem dvoboju nasproti stala PSG in Lyon, ki ima domala že zagotovljeno pot v finale, saj je uvodni obračun dobil z neverjetnih 7:0. Finalno vstopnico ima že v žepu Wolfsburg, ki je v polfinalu v nemškem derbiju odpravil Frankfurt. V prvem dvoboju je zmagal s 4:0, povratnega pa izgubil z 0:1.

Hokej na ledu

V drugem dvoboju drugega kroga izločilnih bojev hokejske lige NHL bodo skušali Morski psi iz San Joseja, ki so pred tem že izločili Kopitarjeve Kralje iz Los Angelesa, povojiti prednost v dvoboju z Nashvillom, s čimer bi bili že na pol poti do konferenčnega finala. Dvoboj bo na sporedu ob 2. uri.

Tenis

Svetovna teniška smetana bo prihajajoči teden zbrana v Madridu, ki gosti masters ATP in turnir WTA, na katerem bosta slovenske barve v konkurenci dvojic branili Andreja Klepač in Katarina Srebotnik. V challengerju v južnokorejskem Busanu se bo za odmeven dosežek potegoval Grega Žemlja, na turnirju enake kakovostne ravni v Rimu pa Blaž Rola.