Nova izjemna čast za Skomino: sodil bo na SP

Znan je neuradni seznam desetih sodnikov, ki bodo pod okriljem UEFA delili pravico na SP prihodnje leto v Rusiji.

Objavljeno
18. november 2017 12.24
J. P.
J. P.

Moskva - Znan je neuradni seznam desetih sodnikov, ki bodo pod okriljem Evropske nogometne zveze (UEFA) delili pravico na svetovnem prvenstvu prihodnje leto v Rusiji. Izjemna čast je (znova) doletela tudi najbolj uveljavljenega slovenskega sodnika, 41-letnega Damirja Skomino, ki bo tako med svetovno elito piskal prvič. Pred tem je bil Koprčan že tudi med udeleženci evropskih prvenstev in olimpijskega turnirja.

UEFA je delegirala še devet drugih sodnikov, to so Nemec Felix Brych, Turek Cüneyt Cakir, Rus Sergej Karasev, Nizozemec Björn Kuipers, Poljak Szymon Marciniak, Španec Antonio Miguel Lahoz, Srb Milorad Mažić, Italijan Gianluca Rocchi in Francoz Clement Turpin. Vsi so stari med 35 in 44 leti. V primerjavi s prejšnjim mundialom v Braziliji so novinci Karasev, Marciniak, Lahoz, Rocchi, Turpin in Skomina, ki je v tem koledarskem letu med drugim pravico delil tudi v finalnem dvoboju minule sezone evropske lige med Manchester Unitedom in Ajaxom (2:0) v švedski Solni.

Kdo bo še sodil na SP 2018?

Azijski sodniki bodo Saudovec Fahad al Mirdasi, Iranec Alireza Faghani, Uzbekistanec Ravšan Irmatov, Abdulla Mohamed iz ZAE, Japonec Rjudži Sato in Bahrajnec Nawaf Shukralla, afriški Alžirec Mehdi Abid Charef, Senegalec Malang Diedhiou, Gambijec Bakary Gassama, Egipčan Ghead Grisha, Zambijec Janny Sikazwe in Etiopijec Bamlak Tessema, severno- in srednjeameriški Salvadorec Joel Aguilar, Američana Mark Geiger in Jair Marrufo, Kostaričan Ricardo Montero, Panamec John Pitti in Mehičan Cesar Ramos, južnoameriški Čeilenec Julio Bascunan, Paragvajec Enrique Caceres, urugvajec Andres Cunha, Argentinec Nestor Pitana, Brazilec Sandro Ricci in Kolumbijec Wilmar Roldan ter predstavnika Oceanije, Novozelandec Matthew Conger in Tahitijec Norbert Hauata.