Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
26. 7. 2017,
18.52

Osveženo pred

6 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

Natisni članek

Sara Račnik OFEM

Sreda, 26. 7. 2017, 18.52

6 let, 8 mesecev

OLIMPIJSKI FESTIVAL EVROPSKE MLADINE

OFEM: Račnikova že do druge zlate kolajne, rokometaši v polfinalu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30
rokometna reprezentanca mlajsi kadeti | Foto Rokometna zveza Slovenije

Foto: Rokometna zveza Slovenije

Tretji tekmovalni dan olimpijskega festivala evropske mladine (OFEM) v Györu je znova zablestela slovenska plavalka Sara Račnik, ki je po torkovi zlati kolajni na 800 metrov prosto tokrat zmagala tudi na 400 metrov prosto.

Slovenci nastopajo kar v devetih športih od desetih v programu, in sicer v atletiki, judu, cestnem kolesarstvu, gimnastiki, kajaku in kanuju na mirnih vodah, odbojki, plavanju, rokometu in tenisu, slovenskih predstavnikov ni zgolj v košarki. Slovenska reprezentanca šteje 73 tekmovalcev, skupaj pa jih je 2.600 iz 50 držav.

Pozno zvečer je rokometna reprezentanca dosegla še tretjo zmago. Po Islandiji in Španiji je premagala še Francijo in se uvrstila v polfinale. Tam se bo ekipa, ki jo vodi Sandi Markl, pomagata pa mu Tomaž Juršič in Aleksander Polak, pomerila s Hrvati.

Selektor slovenske članske plavalne reprezentance Gorazd Podržavnik ima te dni polne roke dela. Ves dan spremlja člansko svetovno prvenstvo v bližnji Budimpešti, ko mu čas dopušča, pa si ogleda tudi mlade plavalce, ki se te dni borijo za odličja na olimpijskem festivalu evropske mladine.

Do zdaj je imel kaj videti, plavalka njegovega kluba iz Raven je namreč dvakrat skočila v vodo in dvakrat osvojila zlato kolajno. "To, da bo hitra, smo vedeli, saj je imela prijavljene dobre čase, a da bo zmagala, nismo pričakovali. Nikoli namreč ne moreš vedeti, kako so pripravljeni drugi. Vedeli smo, da je dobro pripravljena," je dejal Podržavnik.

Račnikova je danes začela nekoliko prepočasi, obračala kot peta, šesta in se nato približevala tekmicam, v zadnjih 100 metrih pa jih dokončno zlomila. "Svetoval sem ji, da ne gre od začetka z njimi, ker se ji bo na koncu bazen postavil 'pokonci', kot rečemo. A vseeno nisem pričakoval, da bo morala loviti tak zaostanek, tako da je bilo kar stresno. Kakorkoli, zbrala je dovolj moči, zmaga je tu, to je odlično, čaka pa nas še nekaj nastopov, kjer lahko posežemo visoko," je povedal Podržavnik.

Bolj redkobesedna je bila Račnikova, ki ji gre precej bolje v bazenu kot pred novinarskimi peresi in mikrofoni. "Danes mi je bilo težje kot včeraj, a sem vesela nove zmage. Težko je bilo loviti zaostanek," je bila kratka najuspešnejša slovenska športnica letošnjega poletnega OFEM.

Manca Marčun je plavala v finalu discipline 200 metrov mešano in osvojila četrto mesto, medtem ko je tako kot Račnikova na 400 metrov prosto plavala tudi Mojca Hancman in že dopoldne osvojila deveto mesto.

Judoist Luka Perkovič je vknjižil dva poraza in zmago ter med borci do 66 kilogramov osvojil deveto mesto, medtem ko je njegova ekipna kolegica med borkami do 52 kilogramov Nuša Perovnik po porazu v prvem krogu ostala brez uvrstitve.

V polfinalu je nastopil kajakaš na mirnih vodah Miha Fartek in na 500 metrov v svoji skupini zasedel zadnje mesto, nato pa veslal v malem finalu in z drugim mestom končal na skupno šestem.

Ne spreglejte