FINEC OBNOREL SLOVENKE

Zaradi 17-letnika omedlevajo tudi Slovenke

Pred dnevi je bil pri nas skandinavski glasbeni zvezdnik Isac Eliot.
Fotografija: Bo kmalu prepeval tudi na našem koncertnem odru? FOTO: Simelius Simelius
Odpri galerijo
Bo kmalu prepeval tudi na našem koncertnem odru? FOTO: Simelius Simelius

Skandinavska dvojčka Marcus in Martinus nista edino ime iz vrst mlajših generacij tujih zvezdnikov, ki smo jih videli tudi pri nas. Poleg dvojice, ki je nedavno napolnila ljubljansko Halo Tivoli, je pred dnevi pri nas nastopil finski glasbenik Isac Elliot, ki po Skandinaviji osvaja tudi jug Evrope. Koncerte prireja na stadionih in v velikih športnih dvoranah, nekatera dekleta pa zaradi 17-letnika tudi omedlevajo.

Zvezdnik se je te dni s svojim timom ustavil pri nas, precej tiho, saj ni šlo za koncert, ampak obiskujejo države na tem koncu Evrope in preverjajo tržišče in organizacijo koncertov. Isac ima pri nas kljub temu, da tu še ni nastopil, že precej oboževalcev. Z mladim zvezdnikom smo se ob tej priložnosti srečali tudi mi. V Sloveniji je bil prvič.

Včasih je veljalo, da se glasbeniki iz neangleško govorečih dežel težje prebijajo na mednarodni sceni, zadnja leta pa se je to zelo spremenilo. »Angleško govorim, ker je tudi moja generacija odraščala s tem jezikom. Poleg tega se na ta način najlažje sporazumevam z oboževalci od drugod, saj je angleščina še vedno najbolj razširjen svetovni jezik. Veliko vlogo pri tem ima tudi internet, da o youtubu ne govorim. Ta ima sploh veliko vlogo pri prodoru glasbenika ne le doma, ampak tudi v tujini. Zaradi njega je danes glasba hitreje slišna, tudi doseg poslušalcev je večji. Drži pa seveda, da je tudi konkurenca tako večja in številnejša,« pravi.

Skandinavci pregovorno veljajo za hladne, kar pa bi zanj težko rekli. Kaj sam pravi o tem? »Po moje gre za neko vrsto folklore. Ne rečem sicer, da ne drži, ampak čisto posploševati se vseeno ne da. Ljudje smo različni, kar je logično.« Skandinavec osvaja tudi južnoevropske države. Po posnetkih sodeč je nadvse priljubljen v Turčiji in Grčiji.
Svoje delo opravlja profesionalno in odgovorno. FOTO: Isac Isac
Svoje delo opravlja profesionalno in odgovorno. FOTO: Isac Isac

»Razlog je glasba. Ta ne pozna meja, in če je nekomu všeč, mu je všeč, če mu ni, pa mu ni. Kot rečeno, pri vas v Sloveniji še nisem imel koncerta, a po odzivih sodeč imam že precej oboževalcev. To je moč interneta.« Čeprav je najstnik, je pri delu profesionalen in odgovoren. »Nekateri se temu čudijo, obenem pa mi pravijo veteran. Z glasbo se resno in odmevneje ukvarjam od enajstega leta, tako da je za mano že nekaj kilometrine.«
Pomaga skrbeti za tri družinske pse. FOTO: instagram
Pomaga skrbeti za tri družinske pse. FOTO: instagram

Prizadeva si tudi za odnos z oboževalci. »Ti so ključni za moje delo, to ti mora v tem poslu biti jasno tudi pri sedemnajstih ali prej. Ne želim, da je slišati kot pretiravanje, ampak se res trudim biti z njimi v stiku, kolikor pač lahko. Odgovarjam na pošto, ne odklanjam fotografiranja z njimi, poskušam biti ustrežljiv in odziven.« Vseeno pa mu ob delu in obveznostih uspeva biti tudi najstnik. Mu uspeva čudež? »Sploh ne. Da sem najstnik, je dejstvo. Slava ne igra posebne vloge, razen da moraš biti profesionalen in odgovoren in da imaš pač takšno delo. Imam ekipo in starše, ki to razumejo in mi pustijo, da sem tudi najstnik, ker je to del življenja. Temu primerno se vedem tudi zasebno. Sem se pa naučil, da je kljub mladosti potrebna določena zrelost.«
Kljub slavi in prepoznavnosti mu uspeva, da je hkrati tudi (dokaj) običajen najstnik. FOTO: instagram
Kljub slavi in prepoznavnosti mu uspeva, da je hkrati tudi (dokaj) običajen najstnik. FOTO: instagram

Čeprav je priljubljen in odprt, na Wikipedii o njem zasebno ni najti tako rekoč ničesar. Navedeno je le, da je Skandinavec in da je glasbenik tudi njegov oče. Neogibno vprašanje je torej, ali se zasebno skriva. »Kje pa! Na Wikipedii so uradne stvari, nič drugega. Pojdite na moj profil​ na facebooku, instagramu … Glede zasebnosti pa ne vem, kaj vas zanima.

Trenutno sem samski, ker imam 17 let, še ne smem sam kupovati alkohola, tudi šoferskega izpita pri nas pred 18. letom ne moreš delati, tako da avta še ne vozim. Družim se s prijatelji, kolikor pač gre, to je zame zelo pomembno. Tudi na družabnih omrežjih sem več, kot bi bilo treba. S sestro, ki je manekenka, se ne vidiva ravno vsak teden, zato izkoristiva vsako priložnost, da smo skupaj. Doma imamo tri pse in se ukvarjam tudi z njimi.« 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije