Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Torek,
21. 11. 2017,
13.15

Osveženo pred

6 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68

Natisni članek

Zoran Dragić Goran Dragić Goran Dragić Anadolu Efes

Torek, 21. 11. 2017, 13.15

6 let, 5 mesecev

Nov poskus Zorana Dragića

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68

Turški evroligaš Anadolu Efes je tudi uradno potrdil prihod Zorana Dragića. Slovenski reprezentant je podpisal pogodbo do konca sezone z možnostjo podaljšanja za dodatno leto.

Zoran Dragić: Za Slovenijo znova leta 2018? | Foto: Sportida Zoran Dragić: Za Slovenijo znova leta 2018? Foto: Sportida

Zoran Dragić je tudi uradno član Anadolu Efesa, kjer si svoj kruh služi tudi Edo Murić, pred njim pa so tam igrali tudi Boštjan Nachbar, Alen Omić in Saša Vujačić. Po odhodu iz Milana, kjer je bil pri Armani Olimpii po februarski poškodbi in predvsem po vrnitvi povsem na stranskem tiru, je z istanbulskim velikanom podpisal pogodbo 1+1. Pri tem mu je šlo na roko tudi dejstvo, da ga Milančani letos niso prijavili v evroligaško tekmovanje, tako da bo v novem dresu lahko nemoteno zaigral na najvišji evropski klubski ravni. V kadru novega kluba utegne biti že ta teden, ko se bodo turški pivovarji v devetem krogu evrolige pomerili z Žalgirisom. Na račun tega pa bo izpustil prvotno predvideno reprezentančno akcijo.

Nov poskus pobega iz začaranega kroga

Selitev 28-letnega Ljubljančana v Istanbul, kjer je bil nazadnje navijač brata Gorana in slovenske reprezentance v finalu EuroBasketa 2017, gre razumeti kot nov poskus preboja na najvišjo košarkarsko raven. Pregovorno borbeni Zoki je namreč že več let ujetnik začaranega kroga skromne minutaže, poškodb in neizpolnjenih sanj. Vanj je padel po tem, ko se je leta 2014 po dobri sezoni v dresu Unicaje iz Malage preselil v ligo NBA ter v bratovi senci v epizodnih vlogah pri Phoenixu in Miamiju zaman čakal na preboj. "Korak nazaj za dva naprej," si je nato dejal leta 2015, ko se je vrnil v Evropo in podpisal za Himki. V Rusiji je sicer postregel z nekaj všečnimi predstavami, a ni zadihal s polnimi košarkarskimi pljuči. Tudi pri Milanu, kamor se je preselil lani, ni bil deležen želene minutaže, za nameček pa je februarja staknil še poškodbo kolena.

Milano je za Zorana Dragića končano poglavje. | Foto: Sportida Milano je za Zorana Dragića končano poglavje. Foto: Sportida

Sanje o ligi NBA

Pravi nasmeh na obraz so tako v košarkarskih okvirih mlajšemu Dragiću vračale predvsem reprezentančne tekme. Za Slovenijo je zaigral na EuroBasketih 2011, 2013 in 2015, na svetovnem prvenstvu 2014 in v delu kvalifikacij za EuroBasket 2017. Ob tem pa ni nikoli skrival, da se želi nekega dne vrniti v severnoameriško poklicno ligo NBA in se dokazati tudi tam. "Za uspeh v ligi NBA košarkar potrebuje tudi kanček sreče. Rad bi se vrnil. Vem, da se bom. Navsezadnje sem se v svoji karieri že večkrat podal po težji poti," nam je v lanskem intervjuju zatrdil otrok Kosez in tamkajšnje Ilirije.

Ne spreglejte