Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 17.07.2018 19:08:00

Alaphilippe in Van Avermaet obeležila prvo alpsko etapo, Roglič znova sijajen

www.alesfevzer.com
Na kolesarski dirki po Franciji so se tekmovalci v deseti etapi srečali s prvimi vzponi v Alpah. Pet kategoriziranih gorskih ciljev 158,5 kilometra dolge etape od Annecyja do Le Grand-Bornanda je najmanj težav povzročilo domačinu Julienu Alaphilippu, ki je na impresiven način prišel do zmage in tudi pikčaste majice za najboljšega na gorskih ciljih.

Ker je bil njegov zaostanek pred začetkom etape velik, je člana ekipe Quick Step Floors glavnina skupaj s še dvajsetimi kolesarji pustila v beg, kar je znal izkoristiti, prišel do svoje prve zmage na Touru, rumene majice pa ni ogrozil.

V rumenem bo presenetljivo ostal drugi junak dneva, Belgijec Greg van Avermaet (BMC Racing Team). Čeprav olimpijski prvak za razliko od Alaphilippa ni najboljši na zahtevnih vzponih, se je boril do zadnjih atomov moči, bil tudi sam v ubežni skupini, kar mu je zagotovilo, da bo še vsaj en dan nosil najprestižnejšo majico.



Belgijec je v etapi s skoraj dveminutnim zaostankom zasedel četrto mesto, nekaj sekund pred njim sta ciljno črto prečkala še Španec Jon Izagirre in Estonec Rein Taaramae.

Primož Roglič je spet kolesaril odlično, v cilj je prišel s skupino favoritov, zasedel je osmo mesto, v skupnem seštevku pa napredoval na deseto. Kristijan Koren je zaostal, po padcu v deveti etapi se je boril tudi s poškodbo gležnja.

Značke: kolesarstvo, tour

Članki iz rubrike