Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sreda,
26. 7. 2017,
18.38

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,10

Natisni članek

Aleksandar Petrović Marko Bilan

Sreda, 26. 7. 2017, 18.38

6 let, 7 mesecev

Nastop v reprezentanci je odpovedal vsega dva dneva pred prihodom

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,10
Aleksandar Petrović | Foto Reuters

Foto: Reuters

Selektor hrvaške košarkarske reprezentance Aleksandar Petrović je bil presenečen, ko je dva dneva pred prihodom na priprave za evropsko prvenstvo svoj nastop odpovedal center Miro Bilan. To pomeni, da Hrvaška ostaja brez tretjega centra in praktično polovice moštva, ki si je lani priigralo vstopnico za olimpijske igre v Riu.

"V soboto, ko smo bili na turnirju na Kitajskem, sem prejel klic Mira Bilana. Dejal mi je, da je nezadovoljen, ker nima kluba, in da noče tvegati poškodbe v pripravljalnem obdobju. Poleg tega se ne čuti psihično pripravljenega za reprezentanco. Prekinil sem pogovor in mu rekel, da se slišiva, ko se vrnem na Hrvaško. In tako je tudi bilo. V tem času sem premišljeval in ugotovil, da košarkar nima kaj iskati v reprezentanci, če psihično ni pripravljen za te stvari. Zame to zato ni odpoved nastopa za reprezentanco, ampak sem dvignil roke, kar zadeva njega in njegovega udejstvovanja v reprezentanci," je na novinarski konferenci selektor Aleksandar Petrovič pojasnil zadnje dogodke s centrom Mirom Bilanom.

"Osebno me bolita dve stvari. Prejšnjo sezono sem ga uvrstil v začetno peterko na vseh desetih uradnih tekmah, medtem ko ga je prejšnji selektor Perasović leta 2015 poklical kot dvanajstega igralca. Ne moreš biti nekorekten do nekoga, ki ti je dal takšen status. Prav tako se to ne počne dva dneva pred začetkom priprav," je dejal Petrović.

Pred Bilanom so nastop na EuroBasketu 2017 odpovedali še Ante Žižić, Ivica Zubac in Mario Hezonja. Hrvaška bo skupinski del igrala v Cluju v Romuniji, nasprotniki pa bodo domača izbrana vrsta, Češka, Črna gora, Madžarska in Španija.

Kandidati Hrvaške za nastop na EuroBasketu:

Domink Mavra, Ivan Ramljak, Tomislav Zubčić, Ivan Buva, Roko Leni Ukić, Marko Popović, Krunoslav Simon, Filip Krušlin, Bojan Bogdanović, Marko Tomas, Dario Šarić, Dragan Bender, Darko Planinić in Luka Žorić.

Ne spreglejte