Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Petek,
20. 7. 2018,
17.12

Osveženo pred

5 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,74

2

Natisni članek

Andres Vombergar NK Olimpija NK Olimpija

Petek, 20. 7. 2018, 17.12

5 let, 9 mesecev

Anders Vombergar na seznamu za novo evropsko tekmo.

Zasuk v napadu Olimpije. Prečrtani argentinski Slovenec spet v načrtih?

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,74

2

Andres Vombergar | Foto Mario Horvat/Sportida

Foto: Mario Horvat/Sportida

Za tekmi proti Qarabagu ga pri Olimpiji niso prijavili, po izpadu proti azerbajdžanskemu prvaku v kvalifikacijah za ligo prvakov in ob selitvi v kvalifikacije za ligo Europa pa se je argentinski napadalec slovenskih korenin Andres Vombergar spet pojavil na seznamu nogometašev, na katere bo v Evropi računal trener Ilija Stolica.

Milan Mandarić
Sportal Milan Mandarić najavil zvenečo okrepitev in velik preobrat

Dan pred tekmo v Bakuju, ki se je za Olimpijo končala z remijem brez zadetkov in izpadom iz kvalifikacij za ligo prvakov (na prvi tekmi je izgubila z 0:1), je predsednik novinarjem, ki smo potovali v Azerbajdžan, kar malce presenetljivo iskreno povedal, da na Andresa Vombergarja prvaki ne računajo več.

"Je na izhodnih vratih in bo odšel. On ni napadalec, kot ga potrebujemo. Je drugačen od tistega, kar je obljubljal Mladen Rudonja, ko ga je pripeljal k nam," je o Argentincu slovenskih korenin povedal Milan Mandarić, ki je seveda moral odgovarjati na vprašanja o čudni politiki strokovnega štaba Olimpije, ki je v Azerbajdžan potovala s samo enim pravim napadalcem.

Na klopi je na priložnost čakal komaj 18-letni Haris Kadrić, ki pa na igrišče ni vstopil. V napadu je tako zaigral vezist Rok Kronaveter.

Vrnil se je na trenerjev seznam

Vombergar, ki je v Stožice prišel pred enim letom, se je zdel praktično že odpisan, a po tem, ko Olimpija še na drugi tekmi v novi sezoni ni zabila gola, se je morda zgodil zasuk.

Vsaj če gre soditi po seznamu nogometašev, na katere bo stavil na četrtkovi prvi tekmi 2. kroga kvalifikacij za ligo Europa proti severnoirskemu Crusaders, se je.

Objava Olimpije na Twitterju:

23-letni argentinski napadalec se je namreč pojavil na seznamu nogometašev, na katere bo na novi evropski tekmi računal trener Ilija Stolica. To so potrdili tudi na uradnem Twitter profilu Olimpije in ob objavo postavili pomenljivi emotikon.

Ali pri Olimpiji res še ni odpisan, bomo morda izvedeli že v soboto, ko Olimpijo pred nadaljevanjem evropske sezone čaka še prva tekma nove prvenstvene sezone, v kateri bo branila naslov, gostovanje pri Gorici.

Olimpiji je pred dvema mesecema prinesel naslov

Vombergar je v prejšnji sezoni za Olimpijo odigral le 16 prvenstvenih nastopov in enega v pokalu, ob 17 minutah pa je zbral le 722 minut igre. V drugem delu prvenstva ga niti enkrat na igrišču ni bilo od začetka tekme.

V Ljudskem vrtu je z golom v 89. minuti 19. maja letos odločil derbi, ki je Olimpiji prinesel naslov. | Foto: Mario Horvat/Sportida V Ljudskem vrtu je z golom v 89. minuti 19. maja letos odločil derbi, ki je Olimpiji prinesel naslov. Foto: Mario Horvat/Sportida

Zabil je štiri gole, vse štiri v prvenstvu. Pomemben je bil predvsem gol za zmago nad Mariborom v Ljudskem vrtu s 3:2 dva kroga pred koncem prvenstva, ki je, kot se je izkazalo pozneje, Ljubljančanom tudi prinesel šesti prvenstveni gol.

Nogometna vročica se nadaljuje!

Prve tekme #PLTS lahko že od petka naprej spremljate na Planet TV in Planet 2. Že v ponedeljek, 23. julija, pa bo na Planet 2 prvič na sporedu oddaja Goool!, ki jo bo vodil Dani Bavec. Več o razporedu tekem in novi nogometni oddaji si lahko preberete TUKAJ.

Preberite še:

Maribor, Rudar
Sportal Maribor je na eni tekmi zabil pet golov, Olimpija na prvega čaka že štiri ure in pol
NK Olimpija
Sportal Olimpija beži, Maribor lovi, Domžale prežijo
Qarabag NK Olimpija
Sportal Rok Kronaveter ni želel povzročiti iskric: Tega ne bi komentiral
Qarabag NK Olimpija
Sportal Azerbajdžanci v Bakuju navdušili Mariborčane na igrišču in ob njem
Maribor
Sportal Slovenski klubi nadaljujejo popotovanje po Evropi, Šporar streljal in podajal
Ne spreglejte