Šport
19 ogledov

"Tone Guardiola" našel recept za Valceo

Krim Mercator Podravka Vegeta Liga prvakinj Stožice Penezić
1/18
Saša Despot
Rokometašice Krima Mercatorja so na drugi tekmi drugega dela Lige prvakinj v Stožicah premagale Oltchim Valceo in dosegle še drugo zmago v nadaljevanju najelitnejšega tekmovanja Evrope (28:24).

Slovenske prvakinje so po zmagi v Zvenigorodu pred enim tednom tokrat gostile Valceo, ekipo, ki poimensko in po finančnih vložkih spada med najmočnejše ekipe v Evropi. A ta ni upravičila slovesa, krimovke so jih s čvrsto obrambo pokorile in tako znova prevzele vodstvo v skupini. Pri Krimu je bila najboljša strelka Andrea Penezić z 11 goli.

Trener Tone Tiselj je tekmo začel z Jeleno Grubišić v vratih, na mestu krožne napadalke je začela Marina Vergeljuk, na zunanjih položajih so bile Andrea Penezić, Nina Wörz in Barbara Lazović, na krilih pa Tamara Mavsar in Carmen Martin. Tako kot v Rusiji je ta postava kar nekoliko preveč živčno začela tekmo. Ob čvrsti romunski obrambi, ki je dobro pazila na Krimova orožja, so domače izgubile kar nekaj žog in se v šesti minuti znašle v zaostanku z 1:3.

A tudi tokrat so se krimovke hitro zbrale in posebej po zaslugi Wörzove in Lazovićeve (ter tudi boljše obrambe) prešle najprej v vodstvo s 4:3, v 15. minuti pa po drugem golu Lazovićeve zapored na 7:5. Ista igralka je s svojim četrtim golom v 24. minuti zadela za novo prednost dveh golov (11:9), nakar je strateg gostij Jackob Vestergaard zahteval minuto odmora. Ta Valcei ni kdo ve kako pomagala, saj je Penezićeva, ki je nekaj časa igrala tudi srednjo zunanjo, v 26. minuti zabila za 12:9, v 28. pa za 13:9.

Bulatovićeva razigrana šele v drugem polčasu

Drugi polčas so domače začele s tremi goli naskoka, a je ta hitro skopnel, saj se je razigrala dotlej nevidna Katarina Bulatović, ki je z dvema zadetka poskrbela za priključek romunske ekipe (13:12). Domače so odgovorile na najboljši možni način in z goloma Wörzove in Mavsarjeve spet ušle na +3 (15:12).

Daniela Piedade je v 39. minuti poskrbela za dotlej najvišjo prednost (17:13). Tega naleta pa gostiteljice znova niso znale unovčiti za povišanje vodstva, z nekaj slabimi napadi so domače gostje znova spustile blizu (18:17).

Zadnjih deset minut pa so domače znova začele iz zelo ugodnega izhodišča. Penezićeva je namreč s svojim osmim zadetkom Krim spet oddaljila na 22:18. Ko je Piedadejeva v 54. minuti zabila za 24:19, je bil zmagovalec odločen, veselje na tribunah, ki so ga popestrili še kurenti in druge pustne maske, pa prešerno.

Piedade: "Srečna, da lahko sploh igram"

"Odigrali smo praktično le eno tekmo in ne vidim, da bi zdaj že ne vem kam sodili. To je bila dobra tekma, vsaka pa prinaša nekaj novega. V Evropi so ekipe zelo kakovostne. V kolikor nisi zbran, v kolikor ne treniraš, se hitro lahko vse skupaj podre," je po tekmi povedal trener Tiselj.

"V tem trenutku sta favorita Gyor, Larvik, tudi Valcea je danes po moje zelo kakovostno odigrala. Odločilno je bilo to, da lahko kakovostno treniramo, dobro igramo in da punce kažejo svojo kvaliteto in tisto, kar so naredile v trenažnem procesu."

"Delovalo je res, kot da igramo dober rokomet. Zelo dobro smo se uigrale in upam, da bomo še naprej zmagovale. V prvem polčasu smo dobro zaprli Katarino Bulatović, v drugem pa smo ji pustile strele, zadela je desetkrat, ampak me smo zmagale za štiri, tako da je res vse v redu," je povedala prva strelka Penezićeva, povratnica Piedadejeva pa je pristavila:

"Zelo sem srečna, da sploh lahko igram. Dobivam tudi vse več igralnega časa, čeprav sem se po mesecih brez žoge na začetku kar malce lovila. Toda to je bila izjemna tekma. Prvi polčas morda ni bil tako dober kot drugi. A mislim, da imamo lepo priložnost za uvrstitev za v polfinale."

Liga prvakinj, drugi del (skupina 2), 2. kolo:

Krim Mercator : Oltchim Valcea 28:24 (13:10)
Penezić 11, Lazović 5, Martin 3, Piedade 3, Wörz 3; Bulatović 10 (3),
Nechita 3 (1)

Ferencvaros : Zvezda Zvenigorod 35:34 (18:17)


Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.