Primorski jadralki z osmim mestom nista bili zadovoljni

Tina Mrak in Veronika Macarol sta v olimpijskem razredu 470 v plovu za odličja v Gamagoriju postavili peti čas.

Objavljeno
22. oktober 2017 12.11
J. P.
J. P.

Tokio - Slovenski jadralki Tina Mrak in Veronika Macarol, članici JK Pirat, sta tekmo svetovnega pokala v olimpijskem razredu 470 v japonskem Gamagoriju končali kot osmi, po sedmih regatah in plovu za odličja se jima je nakopičilo 57 točk, poroča STA. S konkurenco sta opravili Poljakinji Agnieszka Skrzypulec in Irmina Mrozek Gliszczynska (14 točk).

Bronasti z letošnjega svetovnega prvenstva sta pričakovali malenkost več, sta pa v zadnjih dveh tekmovalnih dneh vsakič pridobili po eno mesto. Pred zaključkom sta bili deseti, edino zmago sta zabeležili v šesti regati, v zadnjem dejanju za kolajne pa sta postavili peti čas. Poljski zmagovalki sta vodili domala od prvega dne, prvi izzivalki, Japonki Ai Kondo Jošido in Miho Jošioko, pa pustili daleč za seboj (27 točk).

»Danes sva odlično štartali, prvo bojo obrnili v vodstvu, nato pa nama že prva stranica z vetrom ni šla več najbolje. S celotnim nastopom ne moreva biti zadovoljni, tudi razmere so bile daleč od idealnih, ves čas od najinega prihoda je deževalo. Tudi dejstvo, da sva nastopili z izposojeno jadrnico, na katero nisva bili navajeni, nama ni ravno pomagalo, kak dodaten trenažni dan bi nama prišel zelo prav,« je strnila vtise Macarolova.

Mrakova pa je dodala: »Ves teden so prevladovali šibki vetrovi z veliko dežja, zaradi česar smo morali veliko čakati. Regatno polje je bilo kar zahtevno, a ne sme biti razlog za najino malce slabše jadranje. Štartali sva dobro, več težav sva imeli s pravilnimi odločitvami, saj sva bili premalo potrpežljivi, velikokrat sva se znašli na sredini polja in v vsem tednu dobro odjadrali eno samo regato. Tudi danes nisva znali izkoristiti dobrega štarta in priti v cilj kot prvi.«

Jutri se bosta Primorki preselili v Enošimo, kjer bo leta 2020 olimpijsko regatno polje, prihodnje leto pa prvič tudi preizkušnja svetovnega pokala. »Sprva naju čaka nekaj dni treninga, upava, da v boljših razmerah kot tu, nato sledi še tridnevna regata. Pridružil se nama bo tudi najin trener Tomaž Čopi in upava, da bova od tam odnesli bolj pozitivne vtise z japonske turneje,« je še pristavila krmarka Tina Mrak.