Mrakova in Macarolova z odličnim finišem do brona 

Slovenski jadralki v razredu 470 sta uspešno prestali testno regato za SP v olimpijskih razredih prihodnje leto na Danskem.

Objavljeno
13. avgust 2017 21.06
J. P.
J. P.

Århus - S plovi za odličja se je na Danskem uspešno zaključila testna regata za svetovno prvenstvo v olimpijskih razredih, na katerem se bodo jadralci prihodnje leto potegovali tudi za prve vozovnice za olimpijske igre v Tokiu. V razredu 49er sta Peter Lin Janežič in Sebastian Prinčič končala že predvčerajšnjim in zasedla skupno 24. mesto, najboljša sta bila Avstrijca Benjamin Bildstein in David Hussl.

V boj za najvišja mesta pa sta se v razredu 470 vmešali Tina Mrak in Veronika Macarol, ki sta današnji plov za odličja opravili odlično, z drugim dosežkom, kar jima je v skupni razvrstitvi zagotovilo končni bron. Z odličjem najžlahtnejšega leska sta se okitili Švicarki Linda Fahrni in Maja Siegenthaler pred Poljakinjama Agnieszko Skrzypulec in Irmino Mrozek Gliszczynsko.

»Razmere v Århusu so bile zelo zahtevne, danes smo imeli tudi veter z obale z veliko obrati. Dobro je, da sva tukaj in se privajava na specifične razmere. Svetovno prvenstvo prihodnje leto bo zagotovo zelo zanimivo in zahtevno,« sta črto pod doseženo potegnili Primorki.