Bankomat Svet24.si

Ste ostali brez gotovine, vaša bančna kartica pa...

merkur 1 Svet24.si

Intuitivni čas retrogradnega Merkurja obrnimo ...

borut petek Necenzurirano

Nekdanji Janšev zaupnik je zdaj milijonar. Kdo ga...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

la-parolaccia Odkrito.si

V tej restavraciji natakarji žalijo goste!!!

doncic Ekipa24.si

Prihajajo Luka 3! Dončić bo kmalu predstavil ...

STA
STA
2 18.10.2017 18:32:44

ZASKRBLJUJOČE (?) novice iz tabora Ilke Štuhec: Slovenska šampionka bo izpustila začetek sezone!

Profimedia
Zakaj se bo letošnja olimpijska zima začela brez Ilke Štuhec?

Slovenska alpska smučarska reprezentanca bo letošnjo sezono naslednji konec tedna začela na ledeniku v Söldnu, a tam ne bo Ilke Štuhec.

Slovenska smučarka se intenzivno pripravlja na novo sezono in trenira na ledenikih v tujini. Iz švicarskega Saas-Feeja se je ekipa preselila v avstrijski Pitztal, ki je v neposredni bližini prizorišča prve tekme za svetovni pokal v letošnji sezoni. Veleslalom v Söldnu prihodnji konec tedna, ki velja za tradicionalnega, a je hkrati zahteven uvod v sezono, bo Ilka Štuhec izpustila.

"Po temeljitem pogovoru in analizah smo sklenili, da trenutno kakovost smučanja v veleslalomu še ni na takšni ravni, da bi se izplačalo nastopiti na tako težki tekmi, kot je v Söldnu. Zavoljo tega bomo dlje ostali v Pitztalu, kjer se bomo osredotočili na kakovosten trening in si prizadevali še dvigniti raven pripravljenosti," je odločitev sporočil trener Grega Koštomaj.

Ilka Štuhec bo sicer prihodnji teden obiskala Sölden, kjer bo 26. oktobra sodelovala na dogodku Milke in s tem smučarski karavani predstavila svojega novega naglavnega sponzorja.

Začetek sezone za svetovno prvakinjo v smuku se torej za zdaj premika v finski Levi, kjer bo 11. novembra na sporedu prvi slalom sezone. Po besedah Koštomaja je pripravljenost v slalomu nekoliko boljša, saj je Štuhčeva dobršen del priprav pred letošnjo sezono namenila treningu najbolj tehnično zahtevne discipline. Končna odločitev o nastopu v Leviju bo padla v začetku novembra.

Iz tabora slovenske smučarske so sporočili, da se bo Štuhčeva v Pitztalu bolj osredotočila na treninge v hitrih disciplin. Razmere so zaenkrat še zelo dobre, konec tedna pa se obetajo izdatnejše snežne padavine. "Do odhoda v Kanado na začetek tekem v hitrih disciplinah načrtujemo še krajšo pavzo, še en blok kondicijskih priprav. Nato se znova vračamo na trening v Pitztal, kjer bomo tako rekoč popolnoma osredotočeni na trening hitrih disciplin," je še dodal Koštomaj.

Prva tekma v hitrih disciplinah bo 1. decembra v kanadskem Lake Louisu, kjer se bodo dekleta pomerila v smuku.

Značke: alpsko smučanje, sta

Članki iz rubrike