V sredo, 22. novembra, ne zamudite ...

Nocoj premiera drame Sabljač o disidentu, ki otroke navduši nad sabljanjem, na zelenici si nasproti stojita Juventus in Barcelona.

Objavljeno
21. november 2017 11.51
M. K., Vikend
M. K., Vikend
  • Sabljač: TVS 1 ob 20.05 (PREMIERA)

Vikendova ocena: ★★★★

Miekkailija. Koprodukcija, 2015. Režija: Klaus Härö. Igrajo: Märt Avandi, Ursula Ratasepp, Hendrik Toompere Sr. Drama. 109 minut.

Leto 1953. Ruska tajna policija se je trdo lotila disidentov, zato Endel Nelis iz Leningrada pobegne na estonsko podeželje. Tam v zakotnem kraju Haapsalu sprejme službo šolskega učitelja telovadbe. Ker je sam izkušen sabljač, se odloči odpreti sabljaško šolo za otroke. V pomanjkanju boljšega razvedrila, se mnogi otroci hitro odzovejo in dobro napredujejo. A ravnatelj šole ni navdušen, saj se mu sabljaštvo zdi premalo proletarski šport oziroma ostanek predkomunistične ere ...Film o navdihujočem učitelju, ki je povzet po resničnih dogodkih, ne izstopa iz svojega žanra, a ga dobra igra in politično ozadje dvigneta nad bolj povprečne predstavnike žara.

Opozorilo: Mlajši otroci naj si program ogledajo s starši ali skrbniki.

  • Juventus : Barcelona: Kanal A ob 20.30

Nogomet. UEFA Liga prvakov. Prenos iz Torina.

Italijani so bili pred uvodnim krogom zelo optimistični, a so v Kataloniji doživeli poraz 0:3. V Torinu se nadejajo, da se bodo Barceloni zanj oddolžili. Juventus tudi nujno potrebuje točke za napredovanje v osmino finala.

  • Kotlar, Krojač, Vojak, Vohun: TVS 2 ob 22.30

Vikendova ocena: ★★★★

Tinker Tailor Soldier Spy. Koprodukcija, 2011. Režija: Tomas Alfredson. Igrajo: Gary Oldman, Colin Firth, Tom Hardy, John Hurt, Toby Jones, Mark Strong, Benedict Cumberbatch, Ciaran Hinds. Triler. 127 minut.

Čas hladne vojne. George Smiley (Gary Oldman) je upokojen britanski tajni agent, ki zasluti, da je v vrhu njihove tajne službe sovjetski vohun. Ker bi bil vohun lahko kdor koli od četverice vodilnih - Percy Alleline (Toby Jones), Bill Haydon (Colin Firth), Roy Bland (Ciaran Hinds) ali Toby Esterhase (David Dencik) -, se mora Smiley zadeve lotiti premišljeno. Za to uporabi majhno, a zvesto ekipo.

Opozorilo: Film ni primeren za mlajše od 15 let.

  • Jasna Kuljaj: Borka: Hotel Union, Ljubljana

Voditeljica se izpred kamer seli še na gledališke odre, ustvarila je avtorsko komedijo.

  • European Outdoor Film Tour: Kino Komuna, Maribox, Lj, Mb

Evropski festival filma o športih na prostem bo trajal do 25. novembra.

  • Taša: Slamič, Ljubljana