Muri delo olajšal izključeni Kašnik (VIDEO)

Povratniki med slovensko nogometno elito so z 2:1 odpravili zasedbo Rudarja, ki ostaja pri repu razpredelnice.
Fotografija: Mura ima na zadnjih tekmah dosti razlogov za veselje. FOTO: Tadej Regent/Delo
Odpri galerijo
Mura ima na zadnjih tekmah dosti razlogov za veselje. FOTO: Tadej Regent/Delo

Murska Sobota – Nogometaši Mure, povratniki v slovensko prvoligaško tekmovanje, nadaljujejo niz rezultatskih uspehov. Potem ko so vodilnim Mariborčanom prizadejali enega najhujših porazov v zadnjem obdobju (4:1) in točko odnesli tudi iz Domžal (2:2), so danes, v 13. kolu po tritedenskem premoru zaradi reprezentančne akcije, pred domačim avditorijem v Fazaneriji z 2:1 odpravili še zasedbo Rudarja, ki se nikakor ne more povzpeti z dna prvenstvene razpredelnice, za njo je še vedno le Krško s tekmo manj.


Brez Pušaverja in Bolhe


Gostitelji so se tekmecu, ki ni mogel računati na pomoč Roberta Pušaverja in Klemna Bolhe, oddolžili za poraz v četrtem kolu (2:3), ponovili pa razplet s septembrskega pokalnega obračuna, ko so Velenjčane ravno tako odpravili na domačem štadionu (1:0). Tokrat je za prvo navdušenje v Fazaneriji v 26. minuti poskrbel Žan Karničnik, ki je po podaji Luke Bobičanca z glavo sprožil v prečko, od tam pa se je žoga odbila v mrežo. Vendar pa na Rudarjev odgovor ni bilo treba čakati dolgo.


Mož odločitve Šušnjara


Po predložku Harisa Dedića se je tretjič v sezoni med strelce vpisal Milan Tučić. Ključni trenutek se je zgodil takoj po glavnem odmoru, ko je David Kašnik po prekršku nad Rokom Sirkom prejel še drugi rumeni karton in moral predčasno v slačilnico. Domači so ponujeno priložnost in številčno premoč unovčili v 72. minuti. Akcijo je začel Špiro Peričić, na robu kazenskega prostora jo je nadaljeval Klemen Šturm, z močnim strelom pa zaključil Luka Šušnjara, ki je zadel drugič v zadnjih treh dvobojih.


Mura : Rudar 2:1 (1:1)


Strelci: 1:0 - Karničnik (26.), 1:1 - Tučić (32.), 2:1 - Šušnjara (72.).

Mura: Obradović, Kous, Kouter, Peričić, Šturm, Karničnik (od 62. Šušnjara), Kozar, Lorbek, Maruško, Sirk (od 84. Rebernik), Bobičanec (od 90. Maroša).

Rudar: Pridigar, Dedić (od 81. Vodeb), Arap, Kašnik, Tomašević, Hrubik, Pušnik, Trifković, Črnčič (od 60. Vasiljević), Tučić (od 71. Škoflek), Radić.

Rdeč karton: Kašnik (47.).

Preberite še:

Komentarji: