Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Petek,
22. 6. 2018,
0.37

Osveženo pred

5 let, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,25

9

Natisni članek

Lionel Messi Lionel Messi FIFA SP 2018

Petek, 22. 6. 2018, 0.37

5 let, 10 mesecev

Jorge Sampaoli prevzel odgovornost

Po polomu Argentinci trepetajo zaradi Messija, selektor ga brani

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,25

9

Lionel Messi | Foto Reuters

Foto: Reuters

"Jaz sem kriv," je po polomu v Nižnem Novgorodu in porazu z 0:3 proti Hrvaški v drugem krogu skupine D svetovnega nogometnega prvenstva v Rusiji odgovornost na svoja pleča prevzel selektor Argentine Jorge Sampaoli. Kapetan Lionel Messi pred novinarje ni stopil, ampak po tekmi odbrzel z igrišča in obmolknil. Argentina se boji, da se bo zdaj od reprezentance dokončno poslovil.

Hrvaška Argentina
Sportal Nor večer: hrvaški plaz zasul Argentino in Messija #video

"Po prvem golu, ki smo ga prejeli po veliki napaki, smo se čustveno povsem zlomili," je Jorge Sampaoli, selektor Argentine - tej grozi izpad s svetovnega prvenstva po skupinskem delu, v zadnjem krogu pa bo verjetno odvisna tudi od rezultata na tekmi med Hrvaško in Islandijo -, povedal, da je tekmo odločila velika napaka Willyja Caballera. Tako je nehote še bolj namočil nesrečnega izkušenega argentinskega vratarja.

"Jaz sem tisti, ki vleče poteze in je zanje odgovoren. Ta poraz je moja krivda. Če bi igro postavil drugače, bi se morda razpletlo veliko bolje. Mislil sem, da bomo pritiskali na Hrvaško na njeni polovici, a se to ni zgodilo. Ko smo prejeli gol, pa se nismo mogli več vrniti," je še povedal selektor, ki je na klop Argentine sedel šele lani in je njen četrti selektor v prav toliko letih.

Selektor je stopil Lionelu Messiju v bran

Trener, ki je Čile popeljal do dveh naslovov južnoameriškega prvaka, je nekaj besed namenil tudi svojemu glavnemu zvezdniku, ki je bil tokrat spet povsem neprepoznaven, žoge se je v prvem polčasu dotaknil vsega 20-krat.

Jorge Sampaoli je prevzel odgovornost za poraz in branil svojega prvega zvezdnika. | Foto: Reuters Jorge Sampaoli je prevzel odgovornost za poraz in branil svojega prvega zvezdnika. Foto: Reuters

"Messi je briljanten nogometaš, a je v reprezentanci omejen, saj ga ekipa ne razume, tako kot bi ga morala. Jaz pa sem odgovoren za to, saj sem trener in selektor te ekipe," je še povedal selektor Argentincev. Ti so svetovni podprvaki in so tudi v Rusijo prišli v želji, da osvojijo prvi naslov po letu 1986, zdaj pa kaže, da bodo prvič po letu 2002 obstali že v skupinskem delu tekmovanja.

Lionel Messi, ki je tudi med tekmo deloval, kot da se je vdal v usodo, in se po enem izmed dvobojev z Ivanom Strinićem živčno odzval, se po tekmi ni vedel nič kaj kapetansko.

Z igrišča je odšel s sklonjeno glavo, ne da bi pozdravil kogarkoli ali s kom spregovoril kakršnokoli besedo. Tudi pred novinarje pozneje ni stopil. Ko je hodil do klubskega avtobusa, pa je bil videti, kot da hodi pri mrtvem telesu.

Takole je bil videti ob odhodu s štadiona: 

Se bo tokrat res upokojil?

Lionel Messi je bil neviden. | Foto: Reuters Lionel Messi je bil neviden. Foto: Reuters S 64 goli najboljši strelec v zgodovini Argentine je pred dvema letoma po porazu v finalu južnoameriškega pokala pri 28 letih napovedal reprezentančno upokojitev, a jo potem preklical. Danes je star 30 in mnogi so prepričani, da bo zdaj res odšel.

No, še eno tekmo bo skorajda zagotovo odigral. Argentince v torek čaka še zadnja tekma v skupini D proti Nigerijcem, na kateri bodo morali zagotovo zmagati, morda pa bo pomembno vlogo igrala tudi razlika v zadetkih.

Ali bodo ob tem potrebovali tudi ugoden razplet z druge tekme tretjega kroga te skupine med Hrvaško in Islandijo, pa bo znano že po današnji tekmi drugega kroga med Islandci in Nigerijci.

Takole je odbrzel z igrišča:

Živčen odziv po dvoboju z Ivanom Strinićem:

Ne spreglejte