Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
20. 10. 2018,
11.50

Osveženo pred

5 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,16

2

Natisni članek

Matjaž Kek

Sobota, 20. 10. 2018, 11.50

5 let, 6 mesecev

Kek: Ne bi bilo korektno, da govorim o tem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,16

2

Matjaž Kek | "Ne bi bilo korektno, da govorim o tem ... Normalno je, da imajo navijači svoja razmišljanja, a to je moje najiskrenejše mnenje in tega se bom držal," je dejal Kek o tem, da ga javnost vidi kot naslednika Tomaža Kavčiča. | Foto Sportida

"Ne bi bilo korektno, da govorim o tem ... Normalno je, da imajo navijači svoja razmišljanja, a to je moje najiskrenejše mnenje in tega se bom držal," je dejal Kek o tem, da ga javnost vidi kot naslednika Tomaža Kavčiča.

Foto: Sportida

Nekdanji slovenski nogometni selektor in do nedavnega trener hrvaškega prvoligaša Rijeke Matjaž Kek se je v intervjuju za Večer razgovoril o razlogih za odhod iz Rijeke in načrtih za prihodnost. Kot pravi, trenutno potrebuje nekaj počitka, želje javnosti, da bi se vrnil na selektorsko mesto, pa ne komentira.

V intervjuju, ki je nastal le nekaj ur pred odslovitvijo Tomaža Kavčiča s selektorskega mesta, je beseda neizogibno nanesla tudi na slovensko reprezentanco, saj ga mnogi v javnosti vidijo kot Kavčičevega naslednika. A 57-letni nogometni strateg, ki je reprezentanco vodil že med leti 2007 in 2011, o tem ni želel govoriti.

"Ne bi bilo korektno, da govorim o tem ... Normalno je, da imajo navijači svoja razmišljanja, a to je moje najiskrenejše mnenje in tega se bom držal," je dejal za Večer, ko še ni bilo jasno, da Kavčič ni več selektor. Reprezentance, z izjemo tega, da bo z njo vedno povezan, ni želel komentirati niti naknadno, ko je postalo uradno, da Kavčič ni več selektor.

Sportal Grafit, ki bo Rečane večno spominjal na njihovega Slovenca #video
Tomaž Kavčič
Sportal Skrita sporočila načelnega selektorja

"Tisto je bila druga, obrnjena situacija"

"V tem trenutku je najpomembneje, da se po skoraj šestih letih zbujanja z Rijeko v glavi umaknem. Ta predanost vzame kar nekaj energije, čeprav v teh dneh, ko vozim bicikel po mariborskih hribih, vidim, da je imam še kar dosti. Ne potrebujem pretiranega počitka." | Foto: Vid Ponikvar "V tem trenutku je najpomembneje, da se po skoraj šestih letih zbujanja z Rijeko v glavi umaknem. Ta predanost vzame kar nekaj energije, čeprav v teh dneh, ko vozim bicikel po mariborskih hribih, vidim, da je imam še kar dosti. Ne potrebujem pretiranega počitka." Foto: Vid Ponikvar Kek se je o selektorski vlogi s predsednikom NZS Radenkom Mijatovićem sicer pogovarjal že lani, ko pa je bil trdno vezan s klubom na Reki. "Tisto je bila druga, obrnjena situacija. Imela sva čisto nogometni pogovor, ki je zame nujno potreben, ko se sprejemajo odločitve. Bil sem in vedno bom del reprezentance, nenazadnje je to slovenska reprezentanca. Takrat je vodstvo zveze iskalo in našlo selektorja."

Kot ocenjuje, je slika reprezentance, ki je izgubila šest od zadnjih sedmih tekem in v ligi narodov na štirih tekmah osvojila zgolj točko, nerealna. Dodal je, da je "zdaj predvsem čas za poštenost, komunikacijo in prevzemanje odgovornosti ... kazanje s prstom na kogarkoli pa ni dobra pot".

Ob tem je za časnik tudi povedal, da mu trenutno ustreza nekaj počitka. "V tem trenutku je najpomembneje, da se po skoraj šestih letih zbujanja z Rijeko v glavi umaknem. Ta predanost vzame kar nekaj energije, čeprav v teh dneh, ko vozim bicikel po mariborskih hribih, vidim, da je imam še kar dosti. Ne potrebujem pretiranega počitka."

V tem času, med letoma 2013 in 2018, je z Rijeko dosegel kar nekaj uspehov, največji leta 2017, ko je reški klub po dolgih 70 letih znova postal državni prvak. Zato ni presenetljivo, da so ga najglasnejši navijači na Reku po tem, ko je pred dvema tednoma odstopil, prosili, da ostane. A je sam ocenil, da je to edina logična poteza.

Tomaž Kavčič
Sportal Tomaž Kavčič dokazano najslabši selektor vseh časov

"V neki svetovalni vlogi se ne vidim. To samo nakladaš, nekomu koplješ jamo ali mu držiš štango."

​​​​​​​"Ko se konča eno obdobje življenja, so občutki vedno mešani. Sam sem ocenil, da je moment zrel za odhod. Vsi odzivi mi po eni strani godijo, po drugi pa mislim, da se dela preveč cirkusa." | Foto: Vid Ponikvar ​​​​​​​"Ko se konča eno obdobje življenja, so občutki vedno mešani. Sam sem ocenil, da je moment zrel za odhod. Vsi odzivi mi po eni strani godijo, po drugi pa mislim, da se dela preveč cirkusa." Foto: Vid Ponikvar "Ko se konča eno obdobje življenja, so občutki vedno mešani. Sam sem ocenil, da je moment zrel za odhod. Vsi odzivi mi po eni strani godijo, po drugi pa mislim, da se dela preveč cirkusa," je dejal Kek.

"V kratki komunikaciji s predsednikom sem potegnil potezo, ki je bila v tistem trenutku edina pametna, dobra za klub. Nisem več v letih, ko bi hotel konflikt, postati medijska tarča," je še povedal Kek, ki pa po svoje že zre v prihodnost, saj trdi, da ve, kaj hoče - to je ostati v trenerskih vodah.

"V neki svetovalni vlogi se ne vidim. To samo nakladaš, nekomu koplješ jamo ali mu držiš štango. Želim imeti tudi odgovornost," je povedal o ponudbi predsednika kluba Rijeka Damirja Miškovića, ki mu je dan po odstopu ponudil službo svetovalca.

Dokler Kek ne bo našel novega delodajalca, bo ostal v Mariboru. "Moj poklic je tak, da lahko grem že jutri na pot, novim izzivom nasproti, nimam pa problemov s tem, da bi za malo dlje časa ostal v Mariboru," je sklenil Štajerec.

Radenko Mijatović, Tomaž Kavčič
Sportal Verjeli ali ne, Slovenija lahko še vedno vse prehiti
Ne spreglejte