Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 22.09.2018 11:32:19

ODLOČNO sporočilo Slovencev OLIMPIJSKIM PRVAKOM! Prepričan sem, da ...

Nikola Miljković
Slovensko odbojkarsko reprezentanco na svetovnem prvenstvu danes ob 20.30 uri čaka še ena najpomembnejša tekma. V Bologni se bo udarila z Brazilci, aktualnimi olimpijskimi prvaki, tekma pa bo odločala, ali se bodo Slovenci še približali uvrstitvi med šest najboljših reprezentanc na svetu, ali se bodo morali posloviti od sanj.

Po tekmi z Belgijo je v dvorana PalaDozza v Bologni odmevala slovenska pesem Saše Lendero Ne grem na kolena, Slovenci v dvorani so jo lahko razumeli tudi kot sporočilo, da varovanci Slobodana Kovača pred olimpijskimi prvaki ne nameravajo poklekniti. Obljubljajo, da če že bodo morali pasti, bodo to storili častno, a v slovenskem taboru verjamejo, da lahko velikana tudi premagajo. Kovač že nekaj časa zatrjuje, da imajo Brazilci težave, da niso ista ekipa, kot je bila še lani, in da je vsekakor premagljiva.

"Še vedno sem prepričan, da je Brazilija zelo dobra ekipa, ampak da ji nekaj manjka. In ta nekaj moramo izkoristiti. Vidim nekaj slabosti, ki jih bomo poskušali izkoristiti, a o tem pred tekmo ne bom govoril. Seveda bo pomembna taktika, a še bolj pomembno bo, da pride na plan kakovost naših posameznikov," meni Kovač, ki zatrjuje, da sta velika težava brazilskega moštva poškodba dveh najboljših sprejemalcev, Ricarda Lucarellija in Mauricia Souze. Čeprav imajo dobre zamenjave, pa se njuna odsotnost zagotovo pozna.


"Njihova največja vrednost je tandem Bruno-Lucas. Poznata se do potankosti, skupaj lahko igrata z zaprtimi očmi. Brazilci igrajo hitro, prvi tempo jim je odličen. Ne bo dovolj, da jih le oddaljimo od mreže, saj imajo tudi zato odgovor. Moramo biti boljši kot proti Belgiji, predvsem v napadu, mislim, da se zavedamo priložnosti in da bomo dali vse od sebe, da bi dosegli dober rezultat. Za pristop me ne skrbi, mislim, da smo že do zdaj na vseh tekmah pokazali voljo, borbenost, znali smo se vračati tudi po zaostanku. Prepričan sem, da se bomo borili tudi tokrat," napoveduje borbeno predstavo selektor.

Borbenost obljublja tudi podajalec Gregor Ropret, ki se ne obremenjuje s postavo tekmecev, v tem, da jim manjkata sprejemalca, ne vidi velikega primanjkljaja. "Vemo, koliko kakovostnih igralcev ima Brazilija, zato mislim, da ji res manjka le Lucarelli, vse druge pa lahko nadomestijo. Njihova ekipa je kakovostna, čeprav se nanjo še nismo pripravljali, smo si ogledali nekaj njihovih tekem. So pa tudi pokazali, da letos niso tako superiorni, da se z njimi da igrati. A mi moramo gledati predvsem nase, moramo biti agresivni na servisu in v napadu, jaz sem prepričan, da bomo lahko igrali z njimi," pa je svoje prepričanje predstavil Ropret, ki je izpostavil tudi najboljše točke južnoameriške ekipe.

"Če imajo dober sprejem, je z njimi nemogoče igrati. Imajo tri, štiri vrhunske centralne blokerje, korektor Wallace je na hitre žoge najboljši na svetu, o organizatorju Brunu pa nima smisla izgubljati besed. Veliko vlogo bo pri nas odigral servis in tudi disciplina v bloku. Izkoristiti moramo še tisto najmanjšo priložnost, ki nam jo bodo dali, če bomo to naredili jih lahko premagamo," je prepričan slovenski podajalec.

Značke: odbojka, sp

Članki iz rubrike