Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
23. 2. 2018,
18.39

Osveženo pred

4 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

Natisni članek

televizija zima film priporočila TV Telekoma Slovenije zimska rekreacija

Petek, 23. 2. 2018, 18.39

4 leta, 6 mesecev

TV-priporočila

Višje, hitreje, močneje, hladneje #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30
TV-priporočila: Zimske igre

Predstavljamo vam razburljivo zimsko tekmovanje, ob katerem so celo olimpijske igre videti kot partija bridža v domu za starejše občane. Že imate svoje favorite?

Športni navdušenci in ljubitelji snežnih vragolij imajo letošnjo zimo veliko razlogov za veselje, v TV-priporočilih pa smo mislili tudi na tiste gledalce, ki se ne branijo zimsko obarvanega razvedrila, čeprav sebe ne prištevajo ne k prvim ne k drugim.

Zimske igre posebne vrste

Ne glede na to, v katero skupino spadate, smo prepričani, da boste med spodnjimi dvajsetimi filmi našli takšne, ki vam bodo popestrili zimske dneve in večere. Če ne že ta konec tedna, pa potem, ko bo olimpijski ogenj v Pjongčangu ugasnil.

Da bi bilo vse skupaj še bolj zanimivo, smo filme v športnem duhu razdelili na pet različnih "disciplin", vi pa izberite svoje favorite in razglasite končne zmagovalce.



BOJ S ČLOVEŠKO NARAVO


Sledi v snegu (Wind River, 2017)
Na voljo v videoteki DKino in spletni videoteki DKino na www.tvin.si.Več o filmu.

Agentka FBI in izkušen lovec (Elizabeth Olsen in Jeremy Renner) združita moči, da bi razrešila umor mladoletnice, ki se je zgodil v odročnem indijanskem rezervatu. Nagrada za najboljšega režiserja (Taylor Sheridan) v canski sekciji Poseben pogled in nagrada občinstva na festivalu v Karlovih Varih!


Cesta (The Road, 2009)

TV-priporočila: Zimske igre | Foto:

V torek, 27. 2., ob 22.55 na Planet TV in v sredo, 28. 2., ob 18.05 na Planet PLUS.*

Apokaliptična drama Johna Hillcoata o očetu in sinu (Viggo Mortensen in Kodi Smit-McPhee), ki se odločita, da bosta zapustila smrtonosni oklep večne zime.

Na poti proti jugu se spopadata s pomanjkanjem hrane, kanibalskimi tolpami, okrajnimi despoti, brezvestnimi tatovi in nevarnostjo, da bi v boju za preživetje tudi sama izgubila človečnost.

Avtor knjižne predloge Cormac McCarthy je leta 2007 za Cesto prejel Pulizerjevo nagrado.


Na sledi očetu (Winter's Bone, 2010)

TV-priporočila: Zimske igre | Foto:

Film je na voljo v videoteki DKino. Ocena filma Na sledi očetu.

Napet in srhljiv naturalistični triler Debre Granik, umeščen na podeželje misurijskega pogorja Ozark, z nepozabno Jennifer Lawrence v vlogi dekleta, ki je pripravljeno tvegati življenje, da bi izvedelo resnico o usodi izginulega očeta.

Film je prejel veliko nagrado žirije na festivalu Sundance in bil nominiran za štiri oskarje, tudi v kategoriji najboljšega filma leta in najboljše glavne igralke.


Čas herojev (Age of Heroes, 2011)

TV-priporočila: Zimske igre | Foto:

V nedeljo, 25. 2., ob 21.30 na Planet 2.* │ Na voljo tudi v videoteki DKino.

Pripadnike najelitnejše enote v zgodovini britanskih oboroženih sil med drugo svetovno vojno pošljejo na nevarno misijo na Norveškem, kjer se morajo spopasti z nemško alpsko divizijo.

Vojaški triler s Seanom Beanom temelji na resnični zgodbi očeta Jamesa Bonda Iana Fleminga.


SLOGA MED ŽIVALMI IN LJUDMI


Zlati kompas (The Golden Compass, 2007)
V četrtek, 1. 3., ob 12.05 in v petek, 2. 3., ob 9.25 na Kino.*

Zvezdniška igralska zasedba (Nicole Kidman, Daniel Craig, Eva Green, Christopher Lee, Ian McKellen) v domišljijski pustolovščini o dekletu, ki se poda na razburljivo potovanje v vzporedni svet, kjer se duše ljudi utelešajo v obliki živali.

Celovečerna priredba fantazijskega romana britanskega pisatelja Philipa Pullmana Severni sij je prejela oskarja za najboljše učinke.


Beli očnjak (White Fang, 1991)

TV-priporočila: Zimske igre | Foto:

Film je na voljo v videoteki Pickbox ter na HBO On Demand in HBO GO.

Mladi Jack se odpravi na Aljasko poiskat očetov skrivni rudnik zlata. Na poti odkrije sorodno dušo, ki bo za vedno spremenila njegovo življenje – izjemnega volčjega psa, ki sliši na ime Beli očnjak.

Celovečerna upodobitev slovite literarne pripovedi Jacka Londona z mladim Ethanom Hawkom zaživi v polnem sijaju med dih jemajočo lepoto belih prostranstev Aljaske.


Zgodbe iz Narnije: Lev, čarovnica in omara (2005)

TV-priporočila: Zimske igre | Foto:

V petek, 23. 2., ob 19.55 in v soboto, 24. 2., ob 11. uri na FOX Movies.*

Spektakularna upodobitev priljubljene zgodbe slovitega C. S. Lewisa spremlja štiri mlade pustolovce, ki med 2. svetovno vojno v prostranem podeželskem dvorcu ostarelega profesorja odkrijejo skrivni prehod v pravljično deželo.

Tej vlada zlobna ledena čarovnica Jadis (Tilda Swinton), vanjo pa se vrne tudi pravični vladar Narnije, mogočni lev Aslan. Ta s pomočjo otrok premaga nasprotnico in svojo deželo odreši stoletne zime.


Osem ujetih (Eight Below, 2006)

TV-priporočila: Zimske igre | Foto:

Film je na voljo na HBO On Demand in HBO GO.

Pokojni zvezdnik franšize Hitri in drzni Paul Walker v razburljivi, po resničnih dogodkih posneti pustolovščini o članih znanstvene odprave, ki so zaradi nenadne nesreče in slabega vremena prisiljeni zapustiti svoje vlečne pse. Ti morajo v antarktični divjini sami preživeti naslednjih šest mesecev.


PREŽIVETJE V DIVJINI


Povratnik (The Revenant, 2015)
Film je na voljo v videoteki DKino.Ocena filma Povratnik.Več o filmu.

Dih jemajoč triler o ameriškem pustolovcu, ki se po napadu medvedke in izdajstvu preračunljivega pomočnika trudi preživeti v neizprosni divjini, da bi se maščeval morilcu svojega sina.

Kritiško opevana mojstrovina Alejandra G. Iñárrituja je mehiškemu režiserju prinesla četrtega oskarja, glavnemu zvezdniku filma Leonardu DiCapriu pa dolgo odlašanega prvega.


Everest (2015)

TV-priporočila: Zimske igre | Foto:

Film je na voljo v videoteki DKino.Ocena filma Everest.

Po resničnih dogodkih posneta akcijska pustolovščina prikazuje udeležence dveh alpinističnih odprav, ki ju je leta 1996 na najvišji gori sveta zajel smrtonosen snežni vihar. Na Everestu se za svoja življenja med drugimi borijo Jake Gyllenhaal, Jason Clarke, Josh Brolin, Sam Worthington in John Hawkes.


Preživetje (The Grey, 2011)

TV-priporočila: Zimske igre | Foto:

Film je na voljo v videoteki DKino in spletni videoteki DKino na www.tvin.si.

Liam Neeson v akcijski pustolovščini o skupini naftnih delavcev, ki jih po strmoglavljenju letala v zakotni divjini Aljaske preganja trop krvoločnih volkov.


6 pod ničlo: Čudež na gori (6 Below: Miracle on the Mountain, 2017)

TV-priporočila: Zimske igre | Foto:

Film je na voljo v videoteki DKino in spletni videoteki DKino na www.tvin.si.

Josh Hartnett v biografski zgodbi o moškem, ki je v iskanju osame, vznemirjenja in adrenalina kar za osem dni obtičal v zamrznjeni gorski divjini. Tam se je spopadal z volkovi, dehidracijo, halucinacijami in drugimi uničujočimi posledicami svojih sebičnih odločitev.


OTROŠKE VRAGOLIJE


Vesele nogice (Happy Feet, 2006)
Film je na voljo v videoteki DKino.

Z oskarjem nagrajena animacija ustvarjalcev filma Babe prikaže zgodbo cesarskega pingvinčka, ki v nasprotju s sorodniki ne zna peti, je pa zato toliko boljši plesalec. Prikupnim likom so glasove posodili Elijah Wood, Robin Williams, Brittany Murphy, Hugh Jackman, Nicole Kidman in Hugo Weaving.


Ledena doba 3: Zora dinozavrov (Ice Age 3: Dawn of the Dinosaurs, 2009)

TV-priporočila: Zimske igre | Foto:

V ponedeljek, 19. 2., ob 6. uri na HBO.* │ Film je na voljo tudi na HBO OD in HBO GO.

Kosmati junaki se v tretjem delu priljubljene animirane franšize znajdejo pod ledom, kjer odkrivajo svet dinozavrov. Ta bujna pokrajina je popolno nasprotje neusmiljenih razmer zaledenelega sveta, v njej pa se celo orjaški mamut Manny počuti kakor palček.


Misija Arktika (Operasjon Arktis, 2014)

TV-priporočila: Zimske igre | Foto:

Na voljo v videoteki DKino in spletni videoteki DKino na www.tvin.si.Več o filmu.

Norveška pustolovščina o treh otrocih iz vojaške družine, ki po spletu nesrečnih okoliščin obtičijo sami na neposeljenem arktičnem otoku. Film je primeren za otroke, stare osem let in več.


Snežna kraljica 3: Ogenj in led (The Snow Queen 3, 2016)

TV-priporočila: Zimske igre | Foto:

V nedeljo, 25. 2., ob 9.05 na CineStar TV Premiere 2.

Čarobna animacija, posneta po zgodbi Hansa Christiana Andersena, sledi dogodivščinam pogumne Gerde in njenega brata Kaia, ki se, potem ko sta porazila Ledeno kraljico in deželo rešila ledenega okova, odpravita poiskat svoje izgubljene starše.


ZDRAV DUH V ZDRAVEM TELESU


Ledene steze (Cool Runnings, 1993)
V soboto, 24. 2., ob 20. uri na Planet TV.* │ Več o filmu. │ Na voljo tudi v videoteki Pickbox.

Po resnični zgodbi posneta športna komedija o štirih Jamajčanih, ki so na zimskih olimpijskih igrah v Calgaryju tekmovali v bobu. Ker še nikoli niso videli snega, za pomoč najamejo ciničnega nekdanjega prvaka v tej športni disciplini (John Candy).


Strežnica na snowboardu/Deskarka služkinja (Chalet Girl, 2011)

TV-priporočila: Zimske igre | Foto:

V soboto, 17. 2., ob 16.55 na Kanal A in v torek, 27. 2., ob 12. uri na FOX Life.*

Nadarjena športnica Kim (nominiranka za oskarja Felicity Jones) je bila nekoč prvakinja v deskanju na snegu, zdaj pa peče hamburgerje, da bi preskrbela sebe in očeta.

Ko jo zaposlijo kot strežnico v prestižnem alpskem smučarskem letovišču, dobi Kim priložnost, da se uvrsti na veliko tekmovanje, še prej pa bo morala premagati svoje najgloblje strahove.


Ledena princesa (Ice Princess, 2005)

TV-priporočila: Zimske igre | Foto:

Film je na voljo v videoteki Pickbox.

17-letna Casey razmišlja o projektu, s katerim bi si prislužila harvardsko štipendijo, in se spomni na svoj najljubši konjiček – drsanje. Marljiva najstnica začne delati na stojnici s hrano ob drsališču, da bi si z zaslužkom plačala trening.

Njen napredek je vse bolj očiten in kmalu postane članica mladinske ekipe. Njeni materi to ni prav nič všeč, saj meni, da je vpis na Harvard pomembnejši od drsanja.


Čudež (Miracle, 2004)

TV-priporočila: Zimske igre | Foto:

Film je na voljo v videoteki Pickbox.

Leta 1980 trener ameriške hokejske reprezentance Herb Brooks (Kurt Russell) izzove skupino objestnežev z ameriškega kolidža, da se na zimskih olimpijskih igrah pomerijo z ekipo Sovjetske zveze, tedaj najmočnejšo svetovno hokejsko ekipo.

S slabimi pričakovanji in ob kopici nesrečnih okoliščin trener Brooks in nova ekipa začnejo priprave, da bi povrnili nekdanjo slavo ameriškemu hokeju. Lahko so srečni, da se jim ni bilo treba pomeriti s slovenskimi risi ...



Programska mesta na televiziji Telekoma Slovenije

PROGRAM: PROGRAMSKO MESTO: OGLED NAZAJ?*
Videoteka DKINO 5  
Planet TV │Planet HD 3│13 DA
Planet 2 │Planet 2 HD 22│24 DA
Planet PLUS │ Planet PLUS HD 21│23 DA
HBO On Demand │HBO GO 203│240  
HBO │ HBO 2 │ HBO 3 6 in 201 │ 204 │ 206 DA
Kino 219 DA
FOX Movies 216 DA
FOX Life 212 DA
Videoteka Pickbox 242  
Kanal A 8 DA
CineStar TV Premiere 2 227 NE

*Možnost sedemdnevnega ogleda za nazaj velja za linearne programe.


Preberite tudi:

Ne spreglejte