Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
26. 6. 2016,
17.14

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

padalo Elan

Nedelja, 26. 6. 2016, 17.14

6 let, 6 mesecev

Tridnevno dogajanje na leškem nebu Slovencem prineslo trojne stopničke

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Padalstvo | Foto Zoran Račič

Foto: Zoran Račič

Lesce so te dni gostile padalski svetovni pokal v skokih na cilj. Za konec tekmovanja so domači padalci Elana dobili ekipno tekmo. Matej Bečan je že pred tem osvojil drugo mesto. Mladinec Marko Veselič je bil tretji.

Nov padalski praznik v Lescah je podobno kot v zadnjih desetih letih postregel z izredno zanimivim in razburljivim tekmovanjem, ki so ga ob koncu z ekipno zmago začinili še domači padalci, si vnovič zasluži najvišjo možno oceno. Brezhibna organizacija, 223 padalcev in padalk iz dvajsetih držav je domov odhajalo zadovoljnih in z obljubo, da se bodo pod Karavanke radi vračali.

Tokrat je imelo veliko besedo tudi vreme, ki je bilo zelo spremenljivo, toda izkušeni slovenski padalci, ki jim je domači poligon najbolj poznan, so se znali spoprijeti z vsemi vremenskimi pastmi in na koncu visoko dvignili pokal med ekipami. Elanova peterica Roman Karun, Uroš Ban, Senad Salkič, Borut Erjavec in Matej Bečan je že v prvi seriji nakazala, da jih bo težko premagati, kar so potrjevali iz serije v serijo. V tretji in četrti so z dvema manjšima spodrsljajema tekmecem sicer dovolili, da so prišli nekoliko bližje, a so nato vnovič pokazali iz kakšnega testa so ter po letu dni vnovič zmagali na domači tekmi.

Matej Bečan po opravljenem skoku. | Foto: Zoran Račič Matej Bečan po opravljenem skoku. Foto: Zoran Račič

"To je nekaj najlepšega kar se ti lahko zgodi, zmagati doma. V izjemno močni konkurenci smo bili dokaj suvereni, resda z manjšima 'kiksoma', toda ko na razglasitvi zaslišiš ime svoje ekipe, ki je bila najboljša, je občutek izjemen. Tekma je bila razburljiva, mi pa smo si že v prvih serijah nabrali nekaj zaloge, tako da nam tudi omenjena spodrsljaja nista škodovala. Skakali smo na nivoju, uspešno smo se spopadali z vremenskimi razmerami, vse skupaj pa nas navdihuje z optimizmom za še ostala tekmovanja v sezoni," ni skrival veselja Matej Bečan, ki je prvič v karieri z ekipo zmagal na domači tekmi.

Bečan je bil obenem še najboljši posameznik med Slovenci, zasedel je drugo mesto. Slovenci so osvojili stopničke še v mladinski konkurenci, na najnižjo se je povzpel Ptujčan Marko Veselič.

Domače tekmovanje se je malce ponesrečilo Maji Sajovic, zmagovalki uvodnega tekmovanja na Reki, ki je naredila preveč napak, na koncu je bila osma. Uspeh ekipe Elan je dosegla še ekipa Ptuja, ki je bila uvrščena na sedmo mesto.

Izidi:

Ekipe:
1. Elan (Karun, Ban, Salkič, Erjavec, Bečan)- 36 cm, 2. Dukla 1 (Češ)- 39, 3. Spoortfördergruppe (Nem)- 40, ..., 7. Ptuj (Janžekovič, Balta, Vindiš, Kostanjevec, Čuš)- 68, ..., 14. ALC Lesce (Pristavec, Grilc, Vodišek, Tomšič, Sajovic)- 106, ... , 30. Ptuj 2 (Cestnik, Veselič, Korpar, Pukšič, Vidovič)- 159;

Moški:
1. Križ (Češ)- 4 cm, 2. Bečan (Slo), Tresoldi (Ita)- 5, 4. Erjavec- 6, ..., 9. Ban (oba Slo)- 7;

Ženske:
1. Warich (Nem)- 6 cm, 2. Popa (Rom)- 10, 3. Schwertl (Avt)- 12, ..., 8. Sajovic (Slo)- 15;

Mladinci:
1. Ferroni (Fra)- 6 cm, 2. Graser (Avt)- 9, 3. Veselič- 20, ..., 15. Primc (oba Slo)- 51;

Ne spreglejte