Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

nu
nu
3 20.05.2018 08:24:30

NAROBE SVET: Ko ljubljansko-mariborski DVOBOJ pripade Mariborčanu, in v DELIRIJ spravi LJUBLJANČANE! (video)

Grega Wernig
131. večni derbi ni bil za ljudi s slabim srcem.

V izjemni nogometni predstavi smo videli praktično vse, zaradi česar je nogomet šport številka ena. Tekmeca sta poskrbela, da ni šlo za 'šahovsko partijo', saj se je igralo odprto z obeh strani, na koncu je bilo celo videti, kot da je večina igralcev na igrišču napadalcev.

Ljubljančani so odlično začeli obračun, prek Daria Čanađije hitro povedli, toda Mariborčani so znali odgovoriti in na začetku drugega polčasa z drugim zadetkom Luke Zahovića povedli z 2:1. Minute so tekle in zdelo se je, da bo dvoboj pripadel vijoličastim.

Toda gostje se s tem niso strinjali, eden ključnih trenutkov dvoboja se je zgodil v 74. minuti, ko je Olimpija izvedla bliskovit protinapad, Issah Abass in Stefan Savić sta bila prehitra za vse nasprotne igralce, Jasminu Handanoviću pa na koncu ni preostalo drugega, kot da je gol preprečil s prekrškom nad avstrijskim krilnim napadalcem in Damir Skomina je dosodil enajstmetrovko ter vratarju Maribora pokazal rumeni karton.

kronaveter
Martin Metelko
Najstrožjo kazen je izvedel Rok Kronaveter, ohranil mirno kri, premagal Handanovića in poskrbel za eksplozijo navdušenja med navijači Olimpije, ki je takrat izenačila na 2:2. Zelo zanimivo pri tem obračunu iz oči v oči, pa je, da je mariborska vrata branil Ljubljančan, gol za goste pa je zabil Mariborčan.

Članki iz rubrike