Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
14. 10. 2018,
19.46

Osveženo pred

5 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,40

Natisni članek

Alpska liga HK Olimpija HDD Jesenice David Rodman

Nedelja, 14. 10. 2018, 19.46

5 let, 6 mesecev

Alpska liga, 13. in 14. oktober

Olimpiji je alpski premor dobro del

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,40
HK SŽ Olimpija Aljaž Chvatal | Olimpija je vknjižila peto zaporedno zmago Alpske lige. | Foto Nebojša Tejič/STA

Olimpija je vknjižila peto zaporedno zmago Alpske lige.

Foto: Nebojša Tejič/STA

Po desetdnevnem tekmovalnem premoru v Alpski ligi so se v boj za točke vrnili hokejisti HK SŽ Olimpija in gladko premagali Bregenzerwald ter vknjižili peto zaporedno zmago (5:1). Četrtič zapored so v soboto zmagali člani HDD Sij Acroni Jesenice. Do premierne zmage v Alpski ligi je v soboto prišel Milano, ki je strl Vipiteno Iva Jana in Jureta Sotlarja. V ponovitvi lanskega finala med prvakom Asiagom in Rittnom so tesno slavili prvi.

Marcel Rodman
Sportal Slovenskega olimpijca življenje večkrat preizkusilo, a se nikoli ni želel smiliti samemu sebi

Ljubljančani so bili po desetdnevnem odmoru lačni hokeja. Na začetku so pritisnili na vrata gostov, ki jih je reševal razpoloženi vratar Thomas Stroj. Avstrijski čuvaj mreže je prvič klonil v sedmi minuti, ko ga je po protinapadu premagal igralec obračuna Žan Jezovšek. Veselje zmajev ni bilo dolgo, gostje so izkoristili napako domače obrambe, ki jih je bilo nekaj, in izenačili. Izid uvodnega dela (1:1) je priigral Finec Aleksi Jaervinen.

Žan Jezovšek je k zmagi prispeval dva zadetka. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Žan Jezovšek je k zmagi prispeval dva zadetka. Foto: Urban Urbanc/Sportida Na začetku druge tretjine so bili Avstrijci pogumnejši, a so bili tudi hitro kaznovani. Gregor Koblar je v 25. minuti z bližine priskrbel novo vodstvo Olimpije, njegov zadetek se je na koncu izkazal za zmagovitega. Ob koncu drugega dela, v katerem so bili Avstrijci še najbolj enakovredni, pa je po lepem kombiniranju z Miho Zajcem svoj drugi gol dosegel Jezovšek.

V zadnjem delu sta v polno zadela še David Planko z igralcem več na ledu in Janez Orehek, ki je kaznoval poigravanje gostujočega igralca pred vrati svojega vratarja.

"Začeli smo dobro, nato smo nekoliko popustili, naredili nekaj napak, ampak imeli vratarja, ki nas je držal v igri. Dosegli smo pet zadetkov, kar ni malo. Tako moramo nadaljevati. Veliko doseženih zadetkov je dobra spodbuda, treba je le nadaljevati v tem ritmu," je po srečanju dejal Celjan Jezovšek.

Naslednjo tekmo Alpske lige bo Olimpija odigrala v sredo, ko bo gostovala v Celovcu pri drugi ekipi KAC. Dan prej jo čaka še srečanje državnega prvenstva v Celju.

Najprej vesela novica za železarje, nato še zmaga po goleadi

Dobrih 550 gledalcev je v soboto v Podmežakli videlo kar 13 zadetkov in četrto zaporedno zmago Jesenic. Festival golov je v 11. minuti odprl junak četrtkove zmage (hat-trick) Luka Bašič. Gostje so se hitro vrnili in v 26. minuti vodili s 3:2, a nato se je odprlo železarjem. Mrežo Fasse so zatresli štirikrat zapored, povedli s 6:3 in se na drugi odmor odpravili s tremi zadetki prednosti.

Ta se je na začetku zadnje tretjine hitro stopila, z dvema zadetkoma in znižanjem na 6:5 so Italijani napovedali dramatično končnico. Mirnejše nadaljevanje je Gorenjcem z zadetkom ob igralcu manj zagotovil Blaž Tomaževič (to je bil njegov drugi gol na tekmi), končnih 8:5 pa je postavil Žiga Urukalo. Med strelce so se vpisali še Erik Svetina, dvakrat Tadej Čimžar in Gašper Glavič.

Jeseničani so z 8:5 premagali Fasso. | Foto: Urban Meglič/Sportida Jeseničani so z 8:5 premagali Fasso. Foto: Urban Meglič/Sportida

David se vrača decembra

Vloga favorita je bila izrazito na strani gorenjske ekipe, ki naj bi še pred koncem leta dočakala vrnitev poškodovanega Davida Rodmana na led. 35-letni napadalec se je pred sezono vrnil domov kot največja okrepitev državnih prvakov, a mu jo je pred tedni na tekmi državnega prvenstva zagodla poškodba križnih vezi. Črn scenarij je predvideval operacijo in konec sezone, a so iz kluba sporočili, da se v rdeči dres vrača že decembra.

Na celinski pokal

Železarji se bodo po sobotni tekmi s Fasso v alpski ritem vrnili šele 25. oktobra, saj bodo prihodnji konec tedna sodelovali v drugem krogu Kontinentalnega pokala v Italiji. Njihovi tekmeci bodo Ritten, MAC Ujbuda in Crvena zvezda.

Alpska liga, 13. in 14. oktober

Sobota, 13 oktober
HDD Sij Acroni Jesenice : Fassa 8:5
Milano : Vipiteno 5:4
Kitzbuhel : Feldkirch 1:6
KAC II : Bregenzerwald 2:6
Lustenau : Red Bull Salzburg II 4:2
Asiago
: Ritten 3:2
Gardena : Zell am See 6:3

Lestvica

Preberite še:

HDD Jesenice Asiago
Sportal Jeseničani razbili lanske finaliste
HK ECE Celje
Sportal Od slovenskih moštev do zmage le Celjani
Ne spreglejte