Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Sobota,
27. 8. 2016,
19.54

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53

Natisni članek

Krim Mercator Krim Mercator rokomet superpokal Slovenije ŽRK Zagorje

Sobota, 27. 8. 2016, 19.54

6 let, 7 mesecev

Po rokometnem superpokalu za dekleta

Krim vrnil udarec, najkoristnejša igralka bo smučala #video

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53
krim superpokal portoroz | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Krimove rokometašice so po zmagi nad Zagorjem (27:20) v Portorožu osvojile slovenski superpokal. Tretjega zapored.

Rokometašice Krima, pokalne zmagovalke, so na superpokalni tekmi premagale prvakinje Zagorjanke s 27:20. Tako so jim vrnile za v lanski sezoni izmaknjeni naslov prvaka, ki je bil prvi za Zagorje. To je bilo večino tekme v zaostanku, tudi za šest golov, a so se Zasavke, ki so poleti izgubile vrsto pomembnih igralk, dobrih deset minut pred koncem približale le na gol zaostanka.  V nadaljevanju si je Krim zagotovil dovolj zanesljivo prednost za tretji superpokalni naslov. Lani je slavil nad Žalcem, predlani pa je bil boljši od Zagorja.


Prva strelka tekme je bila z 11 zadetki Zagorjanka Tjaša Stanko, pri Krimu sta jih Polona Barič in Liza Omoregie dosgeli po šest. Za najboljšo igralko tekme je bila razglašena Krimova kapetanka Miša Marinček, ki je obranila 14 žog, za nagrado pa dobila smuči.

''Zmanjkalo moči za kaj več''

"Prvenstvo se bo začelo šele čez tri tedne, tako da je za obe ekipi tekma prišla nekoliko prezgodaj. Tudi pogoji za igro, predvsem v prvem polčasu, niso bili ravno idealni, saj je bilo zelo vroče. Žal nimamo dovolj igralk, da bi lahko sledili tempu nasprotnic, čeprav smo se jim večji del tekme dobro upirali.

Zagorjanke želijo kljub spremenjeni zasedbi mešati štrene najboljšim. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Zagorjanke želijo kljub spremenjeni zasedbi mešati štrene najboljšim. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida
Mislim, da je bilo na trenutke v njihovi ekipi zaznati tudi nekaj panike. Morate vedeti, da ima Krim v svojih vrstah šest, sedem tujk, mi pa pet mladink, tako da sem več kot zadovoljen z našo prikazano igro, ampak na koncu nam je zmanjkalo moči za kaj več. Desna stran našega napada ni bila najboljša, toda do začetka prvenstva je še dovolj časa," pa je po srečanju dejal Bojan Voglar, trener prvakinj iz Zagorja, ponosen na odpor svoje glede na lansko sezono zdesetkane in cenejše ekipe.

Ne spreglejte