Šport > Košarka
29 ogledov

Dragić igralec tekme ob pomemni zmagi

goran dragić miami heat Profimedias
Košarkarji Miamija so ponoči v ligi NBA gostovali v Detroitu in se veselili tesne zmage z 97:96.

Igralec tekme v Detroitu je bil Slovenec v dresu Miamija Goran Dragić z 28 točkami ter po štirimi skoki in asistencami. Na drugi strani je Beno Udrih za Pistons v 16 minutah zbral 6 točk, tri skoke in štiri podaje.

Zmaga je bila za Miami zelo pomembna v boju za končnico. Ekipa iz Floride ostaja na osmem mestu vzhoda, eno zmago zaostaja Chicago, dve pa zdaj Detroit, ki je v dveh večerih izgubil dvakrat zaporedoma. Najprej je moral Udrih priznati premoč Sašu Vujačiću z New Yorkom, danes je pa je izgubil še drugi "slovenski" obračun v ligi proti Miamiju. V domačem dresu je s 25 točkami izstopal Kentavious Caldwell-Pope.

A razplet je bil na tekmi polni preobratov nepričakovan. Detroit je še ob koncu tretje četrtine zaostajal za 11 točk (78:67), nato pa nadigral Miami in imel v zadnjem delu zmago takorekoč že zagotovljeno, ko je Ish Smith pol minute pred koncem zadel za 96:92. A s tem se ni strinjal Miami s svojim prvim igralcem Dragićem. Ta je najprej zadel prosti met in nato 24 sekund pred koncem s košem goste s Floride pripeljal na 95:96. V izteku pa je sledil tudi kanček sreče. Šest sekund pred koncem je z metom poskušal James Johnson, žogo je v napadu ujel Dragić in bil prav tako neuspešen, a je bil za Miami v skoku uspešen še Hassan Whiteside, ki je s sireno zadel za zmago.

Na sporedu je bilo še sedem tekem, med najbolj zanimivimi pa je bila tista v Teksasu, kjer je Golden State ukanil Houston s 113:106. V kalifornijski zasedbi je blestel prvi zvezdnik Stephen Curry, ki je dosegel 32 točk, deset skokov in sedem podaj, pri gostiteljih pa je James Harden dosegel svoj 20. trojni dvojček v tej sezoni. Bradati zvezdnik pod obroči NBA je imel slab met, zadel je le pet od 20 metov, na koncu je tekmo končal s 24 točkami, 11 skoki in 13 podajami. Portland je na domačih tleh ukanil Denver s 122:113, blestela pa sta C.J. McCollum z 39 in Jusuf Nurkić s 33 točkami, kar je za košarkarja iz BiH, ki je na tej tekmi zbral tudi 16 skokov, strelski rekord pod obroči NBA.

Razburljivo je bilo tudi v Indianapolisu, kjer je Minnesota za točko ukanila Indiano (115:114). Odločilne točke za zmago je s črte za proste mete dosegel Španec Ricky Rubio, najbolj učinkovit pa je bil Karl-Anthony Towns s 37 točkami. Toliko jih je pri gostiteljih dosegel tudi Paul George. Milwaukee je slavil v Charlottu s 118:108, Philadelphia v Brooklynu s 106:101, Atlanta je na domačih tleh ukanila Phoenix s 95:91, Washington pa v gosteh Los Angeles Lakers s 119:108.

V vzhodni konferenci so si nastop v končnici že zagotovili Boston, Cleveland, Washington in Toronto, v zahodni pa Golden State, San Antonio, Houston, Utah in Los Angeles Clippers.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.