Šport
98 ogledov

Belgijski kolesar se ne odziva

Stig Broeckx Profimedias
Belgijskega kolesarja so po mesecu dni poskušali prebuditi iz umetne kome, prvi znaki pa niso najbolj spodbudni.

Belgijskega kolesarja Stiga Broeckxa, ki se je konec maja hudo poškodoval na tretji etapi dirke po Belgiji, so danes v bolnišnici v Genku zbudili iz kome, a ob tem ni pokazal reakcij. Šestindvajsetletni kolesar je bil 21. maja vpleten v nesrečo 20 kolesarjev, ki je bila posledica trčenja dveh motoristov.

Stig Broeckx | Avtor: Profimedias Profimedias
Pri omenjenem padcu kolesarjev se je poškodovalo 11 tekmovalcev, najhuje pa jo je skupil Broeckx (Lotto Soudal), ki je bil zaradi možganske krvavitve dolgo časa v komi, njegovo stanje pa je bilo kritično. Belgijca je na dirki Kuurne-Brussel-Kuurne letos enkrat že zbil motorist.

Zaradi poškodb glave so kirurgi opravili dve operaciji, nato je bil Broeckx v umetni komi, da si je telo opomoglo od operacije in poškodb, danes pa so ga skušali zbuditi, a se ni odzival.

Podobna nesreča je letos že terjala smrtno žrtev, na dirki Gent-Wevelgem se je hudo ponesrečil Belgijec Antoine Demoitie, ki je nekaj dni po nesreči umrl v bolnišnici v Lillu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.