bolnišnica Svet24.si

Družinski zdravniki: Če se to zgodi, bomo kmalu ...

postojnska jama Svet24.si

V 200 letih so vodniki skozi Postojnsko jamo ...

Klemen Žibert Necenzurirano

Objavljamo poročilo o finančni luknji v SD: kaj ...

vila klemen jaklic PL Reporter.si

749 kvadratov razkošja za ustavnega sodnika ...

mark cuban pravi mvp pm Ekipa24.si

Provokacija v srbskem jeziku?! Neverjetno, kaj o ...

delovna-akcija, družina-markovec Njena.si

Delovna akcija v vasi Ljubno: Majhna skupnost z ...

maribor Ekipa24.si

Maribor zavit v črno: Umrl nekdanji nogometaš ...

nu
nu
0 15.11.2017 21:12:35

KAKŠEN KRALJ: Daniele De Rossi po tekmi PRESENETIL ŠVEDE, ki so se nato spraševali, ali se je to res zgodilo

Reuters
Švedski nogometaši so se s kultnega San Sira vrnili z veliko zmago. Res je, da se je povratno srečanje z Italijo končalo brez zadetkov, a to je bilo dovolj, da so se Skandinavci uvrstili na mundial.

Prvi polčas obračuna v Solni so dobili z 1:0, vendar je bilo to še zelo daleč od končnega uspeha. Vedeli so, da jih v Milanu čaka izjemno zahtevna naloga, če bodo želeli zadržati prednost. Marsikdo je mislil, da jim to ne bo uspelo, a so se ušteli.

Kljub temu, da so italijanski navijači že med švedsko himno z glasnim žvižganjem in skandiranjem skušali narediti dodaten pritisk na goste, se slednjim niso zatresle noge. Zdržali so od prvega do zadnjega sodnikovega žvižga in dosegli tisto, po kar so prišli.


Zdaj pa je v javnost prišla nova podrobnost z omenjene tekme. Če smo natančnejši, se je vse skupaj dogajalo po koncu srečanja. Ko so bili švedski nogometaši že na svojem avtobusu, jih je tam obiskal domači zvezdnik Daniele De Rossi in se tekmecem opravičil zaradi početja navijačev.

"Čestital nam je in se opraivčil za to, kako so se nekateri igralci obnašali v Stockholmu in za to, da so navijači na povratni tekmi glasno žvižgali med našo himno," je za Tutto Balutto razkril Pontus Jansson, ki je nato opisal še, kakšno je bilo vzdušje na avtobusu po De Rossijevem obisku. "Vsi smo se spraševali, ali se je to res zgodilo. To je bil zagotovo eden najlepših trenutkov, ki se zgodijo zelo redko. Kakšen džentelmen!"

Čeprav ga v tistem času ni bilo na avtobusu, je De Rossija pohvalil tudi selektor Janne Andersson. "To je šport v svojem najlepšem pomenu. Na igrišču je dovoljeno marsikaj, lahko se zgodi 'mala vojna', ampak po koncu si je treba seči v roke."

Članki iz rubrike