Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

ue
ue
0 26.06.2017 22:13:27

Guberac bo spet pričal

Nikola Miljković
Potem ko je tožilstvo pred meseci v zadevi Kobra vložilo obtožbe zoper 16 ljudi, med njimi tudi zoper nogometaša Ivico Guberca, bo zadeva zdaj romala na koprsko okrožno sodišče.

Za kazniva dejanja s področja prepovedanih drog se je pred sodnico Tatjano Pavlovec že v ponedeljek zvrstilo sedem predobravnavnih narokov za prav toliko obtožencev v priporu. Z očitanimi kaznivimi dejanji, med katerimi so tudi ponarejanje denarja in izsiljevanje, naj bi si obdolženi po oceni policije pridobili okoli 600.000 evrov protipravne premoženjske in druge koristi.


Jedro združbe je po poročanju Radia Slovenija kosovska družina Hoxhaj, ki je uradno posle s sadjem in zelenjavo opravljala tudi v Izoli. Eden njenih članov Dibran Hoxhaj danes ni priznal krivde, njegov odvetnik pa je kot nezakonito pridobljene označil izpise telefonskih pogovorov. Tožilstvo je očitke zavrnilo in predlagalo zaslišanje kriminalista, ki je bil prisoten, ko je obtoženi dal soglasje za preglede telefonov. Obramba po poročanju omenjene radijske postaje tudi meni, da bi bilo ključno pričanje Shqiprona Hoxhaja, a je ta na begu in ga policija išče s tiralico.

V petek bo pred sodnico stopil tudi Ivica Guberac, ki pa vseskozi zanika kakršnokoli povezavo z drogo, ki so jo našli v njegovem stanovanju. Zaupanje nogometaša, ki bo v prihodnji sezoni igral za Borca iz Banjaluke, naj bi zlorabil prijatelj, ki mu je zaupal stanovanjske ključe. V zaključni fazi preiskave, ki je na Obali dvignila precej prahu, je sicer sodelovalo okrog 170 kriminalistov in policistov PU Koper, ki so jim pomagali tudi policisti iz drugih uprav in specialne enote. Hišne preiskave so opravili v enajstih stanovanjskih in dveh poslovnih objektih ter zaporniški sobi koprskega zapora. Tam je namreč v priporu 29-letni državljan Kosova, ki je bil po podatkih policije vodja kriminalne združbe.

Članki iz rubrike