stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

gv
gv
0 20.05.2016 09:35:37

Rastoder spet v Stožicah

Skoraj deset let po začetku gradnje Stožic je zdaj na pol zgrajeni center v Ljubljani dobil novega lastnika, Izeta Rastoderja.

Družba za upravljanje terjatev bank (DUTB) je po neuradnih informacijah časnika Finance z nekdanjim predsednikom nogometnega kluba Olimpija Izetom Rastoderjem sklenila pogodbo o prodaji svežnja 84 milijonov evrov terjatev do družbe Grep, katere glavno premoženje je nedokončan trgovski del Stožic. S kolikšnim popustom je Rastoder dobil terjatve, ni znano.

Rastoder je kupil terjatve do družbe Grep, zasebnega partnerja, pod okriljem katerega je potekala gradnja športnih objektov v Stožicah in trgovskega centra. Ta ni bil nikoli končan, Grepu je prej zmanjkalo denarja, prav tako so se umaknili vsi trgovci, ki so sprva obljubljali sodelovanje pri projektu.


Rastoder je sicer že pred časom od Gorenjske banke, SID banke in nekaterih drugih komercialnih bank odkupil okoli 30 odstotkov vseh terjatev do Grepa. Zataknilo pa se mu je pri odkupu paketa, ki je bil v lasti DUTB. Zdaj so ovire, kot kaže, odpravljene.

Rastoder, ki je sprva zanikal, da kupuje terjatve do Grepa, o čemer je že pred časom sicer poročal portal pozareport.si, češ da gre za pomoto, je konec minulega leta ustanovil podjetje Trgovsko mesto.

Rastoder, ki velja za balkanskega kralja banan, je sicer pred časom iz stečaja družbe S1 kupil gradbeno jamo na Bavarskem dvoru v Ljubljani in jo kmalu za tem prodal srbski Delti. Ta je v lasti srbskega tajkuna Miroslava Miškovića, ki na Bavarskem dvoru zdaj gradi hotel s petimi zvezdicami. Prav Miškovićeva Delta je leta 2008 z Grepom podpisala pogodbo, po kateri naj bi v trgovski center vložila vrtoglavih 242 milijonov evrov, a je od pogodbe nato odstopila. Uradno zaradi začetka krize.

Značke: rastoder, stožice, izet

Članki iz rubrike