Drevi v Varaždinu

Vujović pred današnjo tekmo: Vse to je veliko lažje povedati kot storiti

J.P./STA
19. 1. 2018, 07.02
Posodobljeno: 19. 1. 2018, 07.07
Deli članek:

Pred slovenskimi rokometaši je po zahtevnih preizkušnjah z Makedonci, Nemci in Črnogorci v Zagrebu prva tekma v drugem delu evropskega prvenstva. V varaždinski Areni jih čaka obračun z olimpijskimi prvaki Danci, dvoboj pa se bo pričel ob 20.30.

Martin Metelko
Danska je naša velika dolžnica, je dejal Veselin Vujović.

"Bila bi prava češnja na torti, če bi premagali Dansko. Gre za zelo resno in močno reprezentanco, ki je pred poldrugim letom osvojila naslov olimpijskega prvaka v Rio de Janeiru in nas izločila v četrtfinalu. Danska je naša velika dolžnica, prav tako je bila tudi Nemčija, ki se je proti nam komajda izvlekla. Če bi zmagali na današnji tekmi, potem bi bili zelo blizu uvrstitvi v polfinale, a vse to je veliko lažje povedati kot storiti na igrišču. Danska premore sijajne igralce in velike zvezdnike mednarodnega rokometa, a to je veljajo tudi za Nemčijo, pa smo jo nato skorajda premagali," je pred drevišnjim obračunom dejal slovenski selektor Veselin Vujović.

Pred slovensko-danskim dvobojem bodo na veliko sceno stopili še nemški in češki rokometaši, njihov dvoboj se bo pričel ob 18.15. Slovenija bo drugi del sklepnega turnirja začela z zaostankom dveh točk za Makedonijo ter ene točke za Nemčijo, Španijo, Dansko in Češko, po drevišnjem obračunu pa se bo v torek, 23. januarja, pomerila s Španijo, dan kasneje pa še s Češko.