favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

ela mei2 Njena.si

Skrito v raju: 'Ela' nenadoma vidno spremenjena?

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

nu
nu
1 20.01.2018 17:14:15

Slovenija, DEŽELA NOGOMETNIH VRATARJEV: MATIC KOTNIK po poti Jana Oblaka in Samirja Handanovića?

Martin Metelko
Sedemindvajsetletni Matic Kotnik se je po šestih letih poleti poslovil od Celja in se preselil h grškemu prvoligašu Panioniosu, s katerim je podpisal triletno pogodbo.

Toda že po nekaj mesecih je nase pritegnil pozornost nekaterih večjih klubov. Tako je bilo mogoče v zadnjem času iz Grčije slišati glasne govorice o tem, da se zanj zanima tamkajšnji velikan Olympiacos. Rdeče-beli po 17 krogih zasedajo vrh prvenstvene lestvice, kjer imajo točko prednosti pred kluboma AEK in PAOK, Kotnikov Panionios pa na petem mestu zaostaja 12 točk.

Seveda je bilo najbolje govorice preveriti kar pri glavnem akterju zgodbe. "Vse, kar vem o tem, sem izvedel iz medijev," nam je uvodoma iz Grčije sporočil Kotnik in nato dodal: "Je pa seveda zelo lepo slišati, da te spremlja tak klub. To je tudi dobra motivacija za naprej."

Dejstvo je, da smo ravno sredi januarskega prestopnega roka, zato bi se lahko do konca meseca zgodilo marsikaj. Olympiacos v Kotniku vidi idealno menjavo za Stefanosa Kapina, s katerim je klub prekinil sodelovanje, čeprav je sezono začel kot prvi vratar. Toda nato je bil glavni krivec za poraz z velikim tekmecem AEK-jem in se je za nameček še neprofesionalno vedel v slačilnici. Klub ga je takrat degradiral v ekipo U-20, prejšnji mesec pa je še prekinil pogodbo z njim, tako da je eno vratarsko mesto izpraznjeno.



Zato se na prvi pogled zdi, da bi Kotnik v tem mesecu prav lahko končal v pirejskem klubu, toda ... "Mislim, da bi bilo to januarja zelo težko, saj za zdaj ni bilo nobenih stikov, pa tudi do konca prestopnega roka ni več veliko časa." Ta je res iz dneva v dan bližje, toda v nogometu se kakšne stvari včasih zgodijo tudi prek noči, zato določene možnosti za januarski prestop gotovo obstajajo. Seveda smo še naprej vrtali in vprašali, ali bi se selitev morda lahko zgodila poleti. "Bomo videli," je na kratko odvrnil Kotnik in se ob tem nasmejal.

Dejstvo je, da je za Kotnikom zelo dobra sezona, kar veseli tudi njega. "Za zdaj sem lahko zelo zadovoljen, in če bo šlo tako naprej, bo zelo dobro." Odlične predstave mu seveda odpirajo nova vrata in mu lahko omogočijo, da naredi korak naprej, kar je bil tudi eden od glavnih motivov, da se je podal v Grčijo. Panionios, ki sodi tik za veliko četverico najboljših klubov v državi, se zdi odlična odskočna deska za naprej. "Zagotovo. Igram v Atenah, kjer domujejo še trije veliki klubi, zato je Panionios zelo dobra odskočna deska za to, da stopim še stopnico višje."

Panionios je v prejšnji sezoni osvojil peto mesto, poleti pa smo ga imeli priložnost videti tudi na slovenskih nogometnih zelenicah, ko se je v drugem krogu kvalifikacij za ligo Europa pomeril z Gorico in jo premagal s skupnim rezultatom 5:2.

Članki iz rubrike