Čas po zmagi izginil kot po rojstvu otroka

Golf: Od danes do nedelje boj s peščenimi sipinami in vremenom na OP Velike Britanije.

Objavljeno
20. julij 2017 00.09
Mojca Finc
Mojca Finc
Southport – Zaradi izenačene konkurence in nepredvidljivih razmer na igrišču golf kluba Royal Birkdale, ki bo desetič gostil OP Velike Britanije, je nemogoče izbrati prvega aduta tretjega majorja sezone, je dejal golfist Jordan Spieth. Po njegovem dvojnem zmagoslavju leta 2015, ko je osvojil masters v Augusti in OP ZDA, se je na majorjih zvrstilo osem različnih zmagovalcev.

Peščene sipine in veter čakajo najboljše golfiste na svetu, ki se bodo od danes do nedelje merili na severozahodni obali Anglije, v mestu Southport, severno od Liverpoola. Turnir bodo skupaj začeli prvi golfist sveta Dustin Johnson, četrti Rory McIlroy in Charl Schwartzel. McIlroy je na OP Velike Britanije slavil pred tremi leti, vendar pa je v letošnji sezoni v skromni formi, v zadnjih dveh tednih je rez zgrešil na dveh tekmovanjih (OP Irske, OP Škotske). Prav tako je predčasno končal prejšnji turnir velike četverice, OP ZDA. »Delčki se sestavljajo v mozaik. Morda sem si nalagal preveč pritiska, ampak vem, da se zdaj počasi obrača v moj prid,« je dejal McIlroy, nekoč prvi golfist sveta. Pod pričakovanji je letos palico vihtel tudi branilec lovorike Henrik Stenson. Zmaga na lanskem OP Velike Britanije mu je prinesla veliko pozornosti in obveznosti, trpela je osredotočenost na igro. »Občutke bi lahko primerjali s časom, preden imaš otroke in potem, ko jih dobiš. Življenje se spremeni in naenkrat več ne moreš verjeti, kaj si počel s časom, ki si ga imel, preden si postal starš. Ne vem, kaj sem počel z vsem časom, ki mi je bil na voljo pred osvojeno lovoriko. Lovoriko, ki jo obravnavam kot otroka,« je razmišljal Šved. Igro bo med drugim začel s Spiethom, tretjim igralcem sveta.

Pozornost bo usmerjena tudi v trio v sestavi Sergio Garcia, Jason Day (šesti na svetovni golf lestvici) in Zach Johnson (zmagovalec OP Velike Britanije 2015). Najbolj samozavesten med njimi je na Otok prišel Garcia, ki je letos na mastersu v Augusti premierno osvojil prvi turnir velike četverice v karieri. Zdi se, da je leto 2017 njegovo, saj bo prihodnji teden storil še en velik korak, stopil bo pred oltar. Poudaril je, da mu poroka ne bo zmotila zbranosti, pravzaprav bo dodatna spodbuda, saj bi se nanjo lahko odpravil še z enim pomembnim dosežkom.