Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 23.09.2017 09:45:28

Trajković po poškodbi osvojil tretje mesto v Maroku

Ivan Trajković je na drugi letošnji tekmi velike nagrade v taekwondoju v Rabatu v Maroku končal neporažen. Ker pa ga je v četrtfinalu dve sekundi pred koncem dvoboja poškodoval Nigerijec Issoufou, je moral polfinalni dvoboj predati. Osvojil je tretje mesto, nove točke za svetovno lestvico in denarno nagrado 1000 ameriških dolarjev.

Franka Anić je izgubila v prvem krogu proti Rusinji Karini Ždanovi, v nedeljo pa bo nastopil še tretji slovenski predstavnik Jure Pantar.

Trajković je odlično odprl tekmovanje, saj je svetovnega študentskega prvaka in zmagovalca lanskega odprtega prvenstva Poljske, Turka Alija Sarija, ugnal z 12:3. V drugem krogu ga je čakal še zahtevnejši nasprotnik Mehičan Bryan Salazar. Vendar je 23-letnik, ki še ni osvojil turnirja v svetovnem pokalu, poražen zapustil dvorano v Rabatu. Trajković ga je premagal z 12:10.



Da se nemogoče lahko spremeni v mogoče je slovenski prvak dokazal v četrtfinalu. Nigerijec Abdoul Issoufou, olimpijski podprvak iz Ria in letošnji svetovni prvak, ki je povrh vsega skoraj za glavo višji od Trajkovića, je v napetem dvoboju poskušal vse, da bi zmagal, vendar se Trajković ni vdal. Proti nasprotniku, ki bi lahko v košarki zasedel vsaj mesto krilnega centra, meri dva metra in sedem centimetrov, je ubral taktiko, ki mu je prinesla zmago z 9:6. In to kljub temu, da ga je Issoufou nespretno zadel v mednožje in mu navkljub zaščiti povzročil neprijetno bolečino.

Z uvrstitvijo med štiri najboljše tekmovalce na veliki nagradi si je Trajković zagotovil 14,4 točke za svetovno lestvico. Trajkovićeve bolečine pred dvobojem proti Rusu Romanu Kuznjecovu so bile premočne in mu ni preostalo drugega, kot da preda dvoboj proti dobitniku bronaste medalje s svetovnega prvenstva.

Članki iz rubrike