klemen boštjančič
Svet24.si

Svoboda ima še tretjega podpredsednika, nimajo pa še kandidatne liste za evropske volitve

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

njena.si
njena.si njena.si
Svet
 

Mala skrivnost sojinega olja

23. 12. 2015; 11.47
Avtor: sa
Sojino olje

foto: Profimedia

Pomembno je, da olja pri kuhanju ne segrevamo predolgo

Sojino olje je svetle barve in nevtralnega okusa ter vonja. Primerno je za vsestransko uporabo in je zelo priljubljeno, ker je okusno in zdravo. Vsebuje veliko vitamina E, ki telo varuje pred vplivi prostih radikalov, znanih kot pospeševalcev naravnih procesov staranja. Lecitin, ki je v sojinem olju, krepi živčevje in uravnava raven holesterola.

Zelo pomembno je, da sojinega olja pri kuhanju ne segrevamo predolgo, saj potem izgubi preveč dragocenih sestavin, zato je kot nalašč za pripravljanje jedi v voku, ki jih pražimo le kratek čas, in za solate. Strokovnjaki ga priporočajo za vsakodnevno, dietno, vegetarijansko in vegansko prehrano.

prejšnji članek
Znana pevka po sliki z mrtvo glasbenico doživela zlom!
Svet
Znana pevka po sliki z mrtvo glasbenico doživela zlom!
naslednji članek
Najhitrejše hujšanje: brez diete vitki že do božiča!
Svet
Najhitrejše hujšanje: brez diete vitki že do božiča!
Preberite tudi