900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

vladimir-tintor Njena.si

Zgodil se je preobrat, snema se 4. sezona Botrov

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 14.12.2017 18:42:26

Prva tekma Soboljevu in Ledecki, Slovenci brez finala

Uvodna tekma svetovnega pokala v deskanju, paralelni veleslalom v Carezzi, se je končala z zmagoslavjem Rusa Andreja Soboljeva in Čehinje Ester Ledecke. Pri moških sta drugo in tretje mesto odšla v Švico, zasedla sta ju Nevin Galmarini in Dario Caviezel, pri ženskah je bila druga Nemka Ramona Hofmeister, tretja pa Avstrijka Ina Meschik.

Za slovensko reprezentanco se nova sezona svetovnega pokala ni začela spodbudno. Na paralelnem veleslalomu se nihče izmed njih ni uvrstil v izločilne boje, v kvalifikacijah je bil še najboljši Tim Mastnak, ki je zasedel 20. mesto. Pri moških je bil Rok Marguč 28., Jure Hafner 29., Črt Ikovic 56., pri ženskah je Gloria Kotnik zasedla 26. mesto.

Novo priložnost za dokazovanje bodo imeli varovanci Izidorja Šušteršiča že v petek in soboto, ko bosta v Cortini d'Ampezzo na vrsti še en paralelni veleslalom in tudi paralelni slalom. V Cortini bo nastopil tudi dobitnik dveh kolajn iz zadnjih olimpijskih iger Žan Košir, Tržičan, ki je imel zdravstvene težave, je zadnjič tekmoval v lanski sezoni na Rogli, to je bila njegova edina tekma po marcu 2015, na njej pa je zasedel tretje mesto.

Članki iz rubrike