Tretji vratar slovenske reprezentance na svetovnem prvenstvu v Južni Afriki se je izkazal z ubranjeno enajstmetrovko Tavaresu v 30. minuti (ob prekršku nad Mezgo upravičeno izključen Zarifović, zato se je na njegovo mesto preselil Božič) in še šestimi izjemnimi posredovanji, s katerimi je spravil v obup Berića, Ibramija in druščino. Ko je bil že premagan, je žogo s črte izbil Delamea Mlinar ali pa je zadela vratnico.

"Moja izjemna predstava mi ne pomeni nič, saj smo prejeli gol v izdihljajih tekme. Rajši bi videl, da ne bi imel niti ene obrambe, pa bi osvojili točko v Mariboru. Zaslužena zmaga Maribora, saj je imel popolno kontrolo tekme in veliko priložnosti. Če bi ostali v polni zasedbi, bi bilo lahko tudi drugače, saj v prve pol ure Maribor ni imel velikih priložnosti," je bil zgovoren Aleksander Šeliga, ki je od soigralcev starejši od sedem do 14 let. Na vprašanje, če je bila to njegova najboljša tekma kariere, je odvrnil: "Ne vem. Po eni strani sem vesel, ker mi je samemu sebi uspelo nekaj dokazati v Mariboru, a to nima vrednosti. Če bi osvojili točko, bi bili v oblakih."

Z ubranjeno enajstmetrovko je preprečil potop Olimpije, predvsem pa dvignil moralo soigralcem, potem ko je zvito čakal, kaj bo naredil Tavares, ki je bil med tekom proti žogi tako nervozen, da je mencal in krajšal korake. "Ubranjena enajstmetrovka je plod tega, da sem si ogledal posnetke. Na osnovi tega sem predvideval, kam bo ustrelil Tavares," je enega ključnih trenutkov tekme opisal Šeliga in posebej poudaril, da v garderobi ni bilo pretirane jeze, ampak le razočaranje. "Maribor je imel že pred 89. minuto veliko priložnosti, zato je bil gol logična posledica. Končan je en niz, a poraz ni usoden. Vse misli smo že usmerili v zelo težko gostovanje, ki nas čaka v Celju," je klepet sklenil Šeliga, ki ni hotel komentirati dogodkov z začetka drugega polčasa, ko so igralci Olimpije z aplavzom prišli pozdravit navijače, medtem ko jih je policija z uporabo trdih prijemov odstranjevala s tribune.

Tabor Olimpije s trenerjem Andrejem Razdrhom na čelu je Mariboru športno čestital za zasluženo zmago, ki jo je izbojeval z golom po hudi napaki gostov, saj je ostal strelec Tavares po kotu povsem nepokrit. "Maribor je bil v polju veliko boljši. Mi smo se kakovostno branili, imeli fantastičnega vratarja in ogromno sreče. Bili smo blizu točki, a po drugi strani tudi zelo daleč. Kakovostni Maribor nas je z igralcem več enostavno prisilil v branjenje. Najbolj mi je žal, da nismo prišli v popolni zasedbi, ker je Maribor ekipa, proti kateri lahko igraš. Med vsemi ekipami v ligi z njimi najlažje igraš, pa tudi moji fantje znajo igrati. To, da so morali naši navijači zapustiti stadion, je bila še dodatna spodbuda za fante, ki so se borili po najboljših močeh," je bil realen mladi trener Olimpije, ki je tako končal niz sedmih zmag in doživel prvi poraz na klopi članskega moštva. Kljub porazu je bil ponosen na svoje varovance: "Veliki Panathinaikos je tukaj igral z enajstimi igralci, pa je prejel tri gole, mi smo z enim manj le enega z ogromno sreče."

Mariborski tabor ni bil posebno evforičen, ampak so delovali, kot da so opravili še en dan službe v pisarni. "Popolnoma zaslužena zmaga in čestitke fantom za predstavo. Z izjemo uvodnih trenutkov tekme smo bili veliko boljši. Že do izključitve smo bili boljši, razigrani in smo imeli priložnosti. Veliko priložnosti je ostalo neizkoriščenih, vendar zmaga je super, zadovoljni smo s predstavo in obnašanjem. Bili smo potrpežljivi, porabili smo veliko moči za pomembno zmago, a imamo dovolj časa do tekme s Tottenhamom v četrtek, da se bomo regenerirali," je bil vidno zadovoljen trener Maribora Darko Milanič.