Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Barbara Kavčič
Barbara Kavčič
0 13.10.2015 13:17:33

Telemach Olimpija: Bolečine, razmislek, pogovori

Arsen Perić
Po dveh porazih v preteklih nekaj dneh igralci Telemacha Olimpije tokrat niso imeli na voljo veliko časa za nabiranje novih moči in lovljenje sape.

Nocoj namreč oklepnike vseh moštev lige EBEL čaka prvi delovni torek v sezoni, kar za Ljubljančane pomeni, da bodo palice prekrižali z buldogi iz Dornbirna.

Vikend velikega razočaranja. S temi besedami lahko brez dvoma opišemo dogajanje na tivolskem ledu v petek in nedeljo pozno popoldne, še posebej pa glede na to, da so si na Celovški 25 od teh dveh dni obetali več, veliko več. Domači teren je nekaj, kar bi morali v Ljubljani veliko bolje izkoriščati, a štiri točke s šestih tekem (skupaj od možnih 18) je skromno, preskromno.

telemach olimpija alba 19 af
www.alesfevzer.com

Dornbirn k najljubšemu tekmecu v ligi

047-23-dornbirn nm
Nikola Miljković

Telemach Olimpija je na zadnjih treh tekmah ostala praznih rok, veliko upanja pa je zato položila v drevišnji obračun, zadnji v nizu treh domačih. Toda treba je vedeti, da so zmaji v zadnjem času zelo redko premagovali buldoge oziroma da jim je to nazadnje uspelo 26. januarja 2014. To pomeni, da Olimpija že 624 dni ni premagala Dornbirna, ta je zmagal na zadnjih sedmih zaporednih medsebojnih dvobojih. Dornbirn je sicer na svojih zadnjih treh tekmah osvojil kar sedem točk, kar kaže, da je trenutno v dobri formi.

A tudi proti celovškemu KAC-u si v petek varovanci Fabiana Dahlema niso zaslužili kaj več od le častnega zadetka; v nedeljo proti Madžarom bi si tega celo zaslužili, a namesto tega so v statistiko vpisali le nov poraz z razliko le enega gola.

PADEC, TEMA MRK
"Če ne zadeneš, ne zmagaš. Več kot očitno je, da se ubadamo z velikimi preglavicami, da plošček ne gre v gol. Poleg tega imamo preveč vzponov in padcev v igri, preveč toplo-hladnih tretjin. Vsekakor boli, da tekmo izgubiš na tak način in da pride v eni tretjini do takega padca, pravzaprav do dobesedne teme, mrka … Tu se bo treba zamisliti in se pogovoriti," je misli v nedeljo zvečer po porazu z madžarsko Albo 19 strnil napadalec Telemacha Olimpije Andrej Hebar.

047-23-hebar ap
Arsen Perić

Lačni smo gola, a nam ne gre. Ne vem, kaj naj rečem, kje bi iskali rešitev, enostavno bo očitno treba z glavo v gol. Priložnosti imamo, tresemo okvir vrat. Ostati moramo pozitivni in iz porazov potegniti le dobre stvari. Vemo, da znamo dat gol, to smo že pokazali.
Andrej Hebar

Zmaji so se nato pogovarjali, in sicer, kot smo že poročali, veliko dalj časa, kot smo vajeni vsi, ki po vsaki domači tekmi na hodnikih tivolske dvorane čakamo, da glavni akterji stopijo pred naše mikrofone. Sestanek po tekmi je trajal vsaj dvakrat dlje kot po navadi, Dahlem pa je po njem s treskom vrat svoje pisarne, ki najbrž ni zatresel le Tivolija, temveč ves Rožnik, pokazal, da je njegov srd neskončen. Prvič, odkar je zgovorni Nemec prevzel ekipo iz Spodnje Šiške, se je zavil v molk.

To, kar bi nam sicer povedal, že tako in tako vemo iz preteklih izkušenj. "Fantje so se borili do zadnjega, ničesar jim nimam očitati", "žal se mučimo z doseganjem golov", "če bi imel več denarja, bi pripeljal tega in tega igralca", "vsi morajo stoodstotno izpolniti svoje naloge in se držati sistema, če hočemo sploh dobiti priložnost za zmago", je le nekaj okvirnih stavkov, ki jih Dahlem ponavlja že dalj časa in tudi tokrat bi pričakovali isto. A po drugi strani, se je vročekrvni trener morda prav zanalašč umaknil, da ne bi v afektu razkril kakšne neprijetne klubske skrivnosti ali zabrusil kakšno močnejšo, kar bi pozneje mogoče obžaloval. Nadvse zanimivo bo spremljati nocojšnje dogajanje po tekmi …

telemach olimpija alba 19 af
www.alesfevzer.com

Ker od "head coacha" torej nismo izvedeli ničesar, pa smo o tem, kaj se je dogajalo na sestanku, povprašali Hebarja. "Nič kaj veliko drugačen ni bil od siceršnjih. Že po prejšnji tekmi smo se bolj pogovorili," je bilo vse, kar je o dogajanju za zaprtimi vrati slačilnice številka ena povedal naš sogovornik.

TI NISO ISTI BULDOGI
Danes tako zeleno-bele čaka nov zrelostni preizkus. Dornbirn je gotovo eno tistih moštev, ki spada med majhno množico klubov, proti katerim ima Olimpija načeloma večje možnosti za zmago ali kakšno točko. Tako je vsaj bilo nekoč, čeprav se letos na to statistiko v Ljubljani ne morejo ravno zanašati, saj so med drugim tudi buldogi naredili korak naprej, kar se že kaže na razpredelnici. Če so bili v preteklih sezonah vedno blizu Olimpije, so po 10 krogih tudi oni od nje precej oddaljeni.

Članki iz rubrike