kitara Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Iztok Lukner
Iztok Lukner
0 11.02.2016 17:23:04

Henty: Moja prihodnost ni igranje v slovenski ligi

ALESFEVZER.COM
Vodilno moštvo državnega prvenstva se je v nedeljo po devetih dneh vrnilo iz hrvaškega Novigrada, kjer je opravilo del zimskih priprav.

Po dveh prostih dneh je trener Marko Nikolić svoje fante na treningu spet zbral včeraj, ko se je začel zaključni del uigravanja in piljenja forme pred začetkom spomladanskega dela sezone.


Na treningu se je ekipi prvič pridružil tudi Miroslav Radović. Dvaintridesetletni napadalec je po Blessingu Elekeju, Nejcu Vidmarju in Juliusu Wobayu postal četrta okrepitev Olimpije v zimskem prestopnem roku.

V rubriki odhodi po slovesu Andraža Šporarja, Lucasa Ontivera, Dejana Djermanovića in Enisa Đurkovića ni bilo dodano nobeno novo ime, čeprav se je v zadnjem času precej govorilo o zanimanju številnih tujih klubov za Ezekiela Hentyja.

Robustni in hitronogi Nigerijec je eden pomembnejših členov ekipe, kar je jeseni dokazal z osmimi zadetki in prav toliko asistencami, zato je seveda zanimiv tudi večjim klubom od Olimpije. Pred časom se je govorilo o tem, da si ga podrobno ogleduje varšavska Legia, pri kateri ima med navijači varšavskega kluba skoraj status božanstva prav zadnji zeleno-beli prišlek Radović, nato pa smo izvedeli, da naj bi svoje lovke proti 22-letnemu napadalcu stegnil še eden izmed ruskih prvoligašev. V igri naj bi bilo še nekaj drugih kolektivov.

Govorice smo preverili kar pri Hentyju in že na začetku pogovora se je dalo razbrati, da je zelo dobre volje: "Ne gre za govorice. Vem, da za moje usluge obstajajo konkretne ponudbe," je kot iz topa izstrelila ljubljanska petinpetdesetica, ki je v nadaljevanju pogovora povedala, da to v njenem primeru ni nikakršna novost. "Lahko rečem, da ponudbe prihajajo iz resnično velikih klubov. Seveda so tovrstne stvari zelo zanimive za vsakega mladega nogometaša, toda vedno pravim, da sem član Olimpije in sem stoodstotno osredotočen na igranje v zeleno-belem dresu. Jasno je, da bom upošteval odločitev kluba, Olimpija se bo odločila, kako in kaj naprej. Je pa po drugi strani res tudi to, da ponudbe niso zame nič novega, v povezavi s tem se ves čas nekaj dogaja."

ezekiel henty af
www.alesfevzer.com

POLITIKO PREPUŠČA DRUGIM
Naš sogovornik se s temi stvarmi ne ukvarja preveč, niti jim ne posveča pretirane pozornosti. "Če povem po pravici, sploh ne razmišljam o ponudbah, temveč naporno treniram, trdo delam in se pripravljam na nadaljevanje sezone. Jaz moram trenirati in dobro igrati, politiko pa prepuščam predsedniku in športnemu direktorju Olimpije ter svojemu zastopniku," je dejal Henty, ki se je najprej glasno zasmejal, ko smo ga povprašali o tem, od kod prihajajo interesenti, nato pa razkril: "Tega vam ne smem povedati, ker nimam dovoljenja kluba, da bi lahko o tem govoril. Niti držav, iz katerih prihajajo zainteresirani klubi, vam ne morem izdati, ker jih je precej. No, ja, v naslednjih dneh bom lahko razkril vse, a trenutno ne morem govoriti o tem."

Dejstvo je, da v nekaterih državah zimski prestopni rok še traja. Na tem mestu bomo omenili samo nekaj bolj zanimivih, v Srbiji ga bo konec jutri, v Švici in na Hrvaškem v ponedeljek, na Češkem 21. februarja, v Rusiji in na Kitajskem 26. februarja, na Slovaškem dva dni pozneje, na Poljskem in v Bolgariji 29. februarja, v Ukrajini 1. marca. "Natanko tako, do konca prestopnega roka v nekaterih državah sta še dobra dva tedna in v tem času se lahko zgodi marsikaj. Sem član Olimpije in spoštujem svojo pogodbo, več pa res ne morem reči o tem."

PONUDBE SO NEKAJ POVSEM NORMALNEGA
Henty torej trenutno več kot očitno preživlja zelo lepo obdobje v svoji karieri. Na prijateljskih tekmah je pokazal, da se počasi bliža želeni formi, poleg tega je tudi precej učinkovit, saj je dosegel že pet zadetkov. Kot češnja na torti na njegov naslov prihajajo ponudbe klubov iz nogometno bolj razvitih držav.

Glede na to, da gre za konkretne ponudbe, je verjetno kar težko ostati miren. Še težje je vse skupaj odmisliti in se posvetiti tistemu, kar je v tem trenutku za igralca najbolj pomembno, to pa je v prvi vrsti priprava na nadaljevanje prvenstva. Na marsikoga bi vse našteto lahko imelo negativen vpliv, toda 22-letni Nigerijec pravi, da v njegovem primeru nikakor ni tako.

Še več, to jemlje kot priznanje za opravljeno delo, saj zanimanje za njegove usluge samo potrjuje, da je na pravi poti. "Te stvari name nimajo negativnega vpliva, sploh ne, samo še bolj me motivirajo. Na drugi strani to niti ni razlog, zaradi katerega bi moral biti navdušen, temveč je nekaj povsem normalnega. Ves čas trdo delam in zanimanje večjih klubov je rezultat tega. Zaradi vloženega truda postajam vse boljši nogometaš in posledično prihajajo ponudbe, kar je normalno," se je razgovoril mladenič iz Lagosa in postregel z zelo zanimivim razmišljanjem: "Vse je povsem preprosto, če bi danes zapustil Olimpijo, se ne bi spremenilo prav nič. Ne glede na to, kam bi šel, bi se moral v novem okolju spet oziroma še naprej dokazovati, tako kot se moram pri Olimpiji. Tako je v življenju, ves čas moraš potrjevati svojo kakovost in se dokazovati. Ne gre, da bi samo nekam odšel in bi to bilo to. Zato je vse skupaj samo dodatna motivacija, da delam še bolj trdo in zavzeto."

146-5-henty af
ALESFEVZER.COM

S PODALJŠANJEM SE NE MUDI
Nekdanji član Milana in Gorice je pred začetkom tekoče sezone Olimpiji obljubil dveletno zvestobo, kar pomeni, da se mu pogodba izteče na zadnji dan maja 2017. Pred kakšnim mesecem je Hentyjev zastopnik Stephen Makinwa namignil, da bi njegov varovanec kmalu utegnil še podaljšati sodelovanje z zmaji. "Iz Olimpije je že prišel predlog za podaljšanje pogodbe, toda mislim, da je zdaj še malo prezgodaj za to. Razumljivo je, da moram razmišljati o svoji prihodnosti. Trenutno igram za Olimpijo, ampak jasno je, da moja prihodnost ni igranje v slovenski ligi. Zato menim, da je prezgodaj govoriti o podaljšanju pogodbe. Nikamor se nam ne mudi, za te stvari je še dovolj časa," je s povsem umirjenim glasom razlagal Henty, ki v pogodbi nima določene odškodnine za primer predčasnega odhoda.

V nadaljevanju se je dotaknil še opravljenega v dozdajšnjem delu priprav na drugi del prvenstvenih obveznosti. Za fanti je en mesec dela, ki v Olimpiji prvič poteka pod vodstvom mladega srbskega strokovnjaka Marka Nikolića. "Odlično delamo. Na pripravljalnih tekmah se je že videlo, da kot moštvo zelo dobro sodelujemo. Sprejeli smo taktične zamisli novega trenerja, v ekipi vlada pozitivno vzdušje in vsi smo željni učenja. Smo zelo enotni, vemo, kako pomemben cilj je pred nami. Vsak izmed nas želi biti del tega in vsi se trudimo dokazati novemu trenerju, kar je zelo dobro."

henty

ŠE MOČNEJŠI KOT JESENI
Že v uvodu smo zapisali do kakšnih sprememb v igralskem kadru je prišlo v zadnjih dveh mesecih. Henty je ob tem povedal, da je Olimpija po njih močnejša, kot je bila v prvem delu sezone. "Že jeseni smo pod vodstvom Marijana Pušnika igrali zelo dobro, ampak mislim, da smo zdaj še močnejši. Imamo fantastičnega trenerja, ki je s seboj prinesel določene novosti, veliko se posvečamo taktičnemu področju, saj to predstavlja zelo pomemben del nogometne igre. Mislim, da smo v taktičnem smislu še bolj disciplinirani, kot smo bili. Vsak trener ima svoje zamisli, kot igralec pa se jim moraš prilagoditi, za kar je potreben čas. Trener Nikolić ustvarja novo Olimpijo in prepričan sem, da ta Olimpija lahko osvoji naslov državnega prvaka," je optimističen Nigerijec, ki je pohvalil tudi novince v ekipi.

Zaveda se, da je lahko prilagajanje na novo okolje kar zahtevno. "Te stvari se ne zgodijo avtomatično, na srečo imamo precej časa do začetka tekmovanja in mislim, da se bodo novinci do takrat že prilagodili in bomo dobro pripravljeni za prihajajoče izzive."

ZDAJ NI PRAVI ČAS ZA TO
Zelo vesel je tudi dejstva, da bo odslej sodeloval s še dvema nogometašema, ki podobno kot on prihajata s črne celine. Slačilnico si deli s prijateljem Elekejem, s katerim se poznata že od prej, in z Wobayem, ki prihaja iz Sierre Leone. "Zelo lepo je igrati skupaj z njima. Sem igralec, ki se lahko prilagodi vsakomur, nobene težave mi ne predstavlja prilagajanje na različne tipe igralcev. Bistvo vsega je, da trdo delaš in se trudiš po najboljših močeh. Eleke in Wobay sta zelo kakovostna nogometaša, zelo se trudita in dajeta vse od sebe. Uspešni smo lahko samo z dobrim sodelovanjem, nogomet je moštvena igra in posameznik sam ne more narediti veliko. Zelo sem vesel, da lahko igram z njima, in upam, da bomo dobro sodelovali."

henty
Ezekiel Henty
fb olimpija

Pred slovesom smo ga malo za šalo, malo zares povprašali, ali je imel čas, da je fantoma razkazal lepote slovenske prestolnice. Vnovič se je glasno zasmejal in nato v malenkost resnejšem tonu odgovoril: "Joj, še sam ne hodim ven, nisem tak človek, zato niti ne vem veliko o Ljubljani, poznam samo nekaj restavracij. Pa tudi za njiju zdaj ni pravi čas, da bi si ogledovala mesto, trdo morata delati in šele pozneje si bosta lahko privoščila tudi takšne zadeve."

Članki iz rubrike