reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 25.05.2017 17:40:39

Žabjek in Hrastnikova glavni orožji Slovenije na EP

Italijanska Sestola bo ta konec tedna gostila evropsko prvenstvo v spustu z gorskimi kolesi. V smučarskem središču v Apeninih bo tekmovala osemčlanska slovenska reprezentanca, sestavljena iz šestih članov ter dveh mladincev. Prvi orožji Slovenije bosta Jure Žabjek in Monika Hrastnik.

V moški članski konkurenci bodo tekmovali Jure Žabjek, Miran Vauh, Žiga Pandur in Jan Cimperman, v ženski članski konkurenci Monika Hrastnik in Špela Horvat, slednja je na EP kot samoplačnica, med mladinci pa Matic Kokelj ter Rudi Pintar.


Na začetku sezone sta odlično pripravljena predvsem Žabjek in Hrastnikova. Žabjek je zmagal obe dirki evropskega pokala, Hrastnikova je bila druga in prva. Žabjek je sicer pred dvema letoma osvojil evropski naslov, Hrastnikova pa je lani za zlato kolajno zaostala dobre tri desetinke.

"Težko je karkoli reči, Italijani so kar skrivnostni, kaj veliko informacij niso dali, ne vemo niti, kdo je prijavljen. Več bomo izvedeli jutri na sestanku. Jure in Monika sta naši najmočnejši orožji. Za mladinca težko rečem, kaj lahko naredita. Tudi za ostale. Če ne bo 'hude' konkurence, je vse možno," je povedal vodja slovenske reprezentance v Sestoli Miha Jakopič.

Članki iz rubrike