kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 21.04.2018 19:09:00

Še tri norme za EP v Glasgowu

M24.si
Osrednja sobotna tekma absolutnega državnega prvenstva v plavanju v Kranju je bila tekma na 400 m prosto, kjer je s 4:12,26 slavila Katja Fain, Radovljičanka Anja Klinar je zaostala 1,47 sekunde, a sta obe, tako kot petouvrščena Tjaša Oder, še enkrat dosegli normo za člansko evropsko prvenstvo poleti na Škotskem.

Fainova je že v petek dosegla normi na 200 in 800 m prosto za člansko EP. "Na 200 m prosto sem v petek dosegla osebni rekord in bila zelo vesela. Zadovoljna sem tudi z današnjo tekmo na 400 m prosto, saj sem se osebnemu rekordu zelo približala, na 800 m prosto pa sem si želela boljši izid. Glede na to, da sem v vseh treh disciplinah dosegla normo za Glasgow pa sem v celoti gledano izpolnila svoje cilje," je po tekmi povedala mlada Mariborčanka, ki poudarja, da bo njen glavni cilj sezone mladinsko evropsko prvenstvo.

"Seveda bom potem tudi v Glasgowu dala vse od sebe," je še dejala plavalka, ki si jeseni želi nastopiti še na mladinskih olimpijskih igrah v Buenos Airesu.

Na moški tekmi je normo za EP lovil Fužinarjev Martin Bau, ki je s 3:53,57 zanesljivo slavil na tekmi, od norme pa je bil na koncu oddaljen dve sekundi. Zdaj mu ostane še nedelja, da morda na tekmi na 1500 m prosto še enkrat napade normo na 400 ali 800-metrski razdalji.

Kar dva naslova je v mednarodni konkurenci osvojila Olimpijina Neža Klančar, ki je bila najboljša na 200 m mešano in takoj nato še na 50 m prosto. V mešanem slogu je za 45 stotink sekunde ugnala plavalko Ljubljane Taro Vovk, na 50 m prosto pa za 22 ravensko olimpijko Janjo Šegel.


"Nastopa sta bila na vrsti eden za drugim, zato je bilo malo težko, a je to dobro za trening. Dosegal sem tudi dva zelo dobra izida, na 200 m mešano sem plavala najhitreje letos, na tudi dosežek v kravlu je bil dober," je po tekmi povedala Klančarjeva, po dveh dneh s tremi naslovi najuspešnejša tekmovalka na prvenstvu.

Prav na koncu je na 200 m prsno normo za EP lovila še Tjaša Vozel iz kranjskega Zvezde, na koncu pa dosegla zmago in izid, ki jo pelje na sredozemske igre v Španijo. Še eno priložnost bo imela Vozlova v nedeljo na 50-metrski razdalji.

Velenjčanka Aida Jusić je bila najhitrejša na 50 m prosto, slovenski naslov na 100 m delfin pa je osvojila Tina Čelik iz kranjskega Triglava.

V moški konkurenci je ob Bauu edino slovensko absolutno zmago dosegel Ravenčan Matija Može, ki je na 200 m prsno kar dvakrat popravil slovenski mladinski rekord in se z 2:17,18 na večni slovenski lestvici prebil na četrto mesto. Olimpijin Aljaž Kerč je skušal doseči normo na 100 prsno, a bil vnovič neuspešen, nato pa odstopil.

Slovenski prvaki pa so postali še Ravenčan Gal Kordež na 100 m delfin, Radovljičan Žan Pogačar na 50 m hrbtno, ter Olimpijina David Mihalič na 200 m mešano in Domen Demšar na 50 m prosto.

Značke: plavanje, dp

Članki iz rubrike