Šport
14 ogledov

Gorenje vrnilo Metalurgu za poraz v Skopju

Gorenje Velenje Silkeborg Liga prvakov Gregor Katič
Rokometaši velenjskega Gorenja so v osmem kolu Lige prvakov po dobrem drugem polčasu doma premagali skopski Metalurg s štirimi goli razlike (23:19).

Gorenje si je že pred dvomesečnim premorom zavoljo januarskega svetovnega prvenstva v Španiji zagotovila nastop v osmini finala, po današnjem zmagoslavju nad makedonskim prvakom Metalurgom pa je dva kroga pred koncem zasedla drugo mesto v skupini C. V naslednjem krogu bo v nedeljo, 17. februarja, gostovala pri danskemu Bjerringbro-Silkeborgu, čez dva tedna pa na domačem igrišču gostila vodilno ekipo skupine C - poljski Vive Targi Kielce.

Izbranci Branka Tamšeta so na prvem medsebojnem dvoboju visoko izgubili v Skopju s 23:30, na "povratnem obračunu" pa so se tekmecem iz makedonske prestolnice oddolžili za poraz, v primeru enakega števila točk pa bodo zaradi manj izrazite domače zmage vendarle v podrejenem položaju.

Odločilen je bil drugi polčas

"Ose" so v prvi polovici tekme prikazale zelo povprečno predstavo. Njihov načrt, da s hitro igro ukanijo veliko počasnejše in okorne tekmece, se jim je povsem izjalovil, vse njihove slabosti pa so s pridom izkoristili Makedonci in jim že v sedmi minuti ušli na tri gole (2:5).

V nadaljevanju so se Velenjčani vendarle zbrali, z nekoliko bolj agresivno obrambo so v 15. minuti izenačili na 6:6, dve minuti kasneje pa povedli s 7:6 in prevzeli pobudo na igrišču. V naslednjih minutah so nekoliko "pospešili" svoj ritem in si v 25. minuti priigrali najvišjo prednost treh golov (10:7), v sklepnih petih minutah pa z neodgovorno igro tekmecem dovolili, da so jih ujeli in tekmo postavili v začetno izhodišče (10:10).

V 36. minuti je bila tekma zadnjič izenačena (13:13), nato pa je domača ekipa vendarle zaigrala bolj odločno in postopoma lomila odpor zahtevnega tekmeca. Velenjski rokometaši so bili v zadnjih dvajsetih minutah vseskozi v rahli prednosti, po dveh zadetkih Marka Bezjaka pa so si v 48. minuti prvič na dvoboju priigrali prednost štirih zadetkov (18:14). Po makedonski minuti odmora se razmerje moči ni spremenilo, Velenjčani so v 53. minuti povišali na +6 (21:15) in razrešili vse dvome o zmagi, kar je bil tudi njihov primaren cilj.

Na današnji tekmi je bil v velenjski ekipi najbolj učinkovit Marko Bezjak s sedmimi goli, po pet sta jih prispevala Jure Dolenec in Janez Gams.

Liga prvakov, skupina C: 8. kolo:

Gorenje Velenje : Metalurg Skopje 23:19 (10:10)

Gorenje Velenje: Gajić, Taletović, Melić 2, Bezjak 7, Pucelj, Dolenec 5 (2), Cingesar, Cehte 3, Miklavčič, Gaber 1, Golčar, Dobelšek, Gams 5, Bajram, Ovniček, Dujmović.
Metalurg Skopje: Stanić, Angelov, Rakčević 2, Levov, Dimovski, Vugrinec 2, Georgievski 1, Kozlina, Manaskov 6, Mirkulovski 1, Markoski, Mojsoski, Doder, Mojsovski 7 (4), Jonovski, Alušovski.
Sedemmetrovke: Gorenje Velenje 3 (2), Metalurg Skopje 5 (4).
Izključitve: Gorenje Velenje 8, Metalurg Skopje 10 minut.
Rdeč karton: /

Vive Targi Kielce : Sankt Peterburg 30:29 (20:14)

Nedelja:
Chambery - Bjerringbro-Silkeborg

Lestvica: 1. Vive Kielce 16, 2. Gorenje Velenje 12, 3. Metalurg Skopje 10, 4. Bjerringbro-Silkeborg 6 (-1), 5. St. Peterburg 2, 6. Chambery Savoie 0 (-1)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.