Šport
23 ogledov

Najkoristnejši je McDavid

Connor McDavid MVP
Vodstvo severnoameriške hokejske lige je sinoči na gala prireditvi v Las Vegasu podelilo tudi priznanja najboljšim minule sezone.

Najkoristnejši igralec je 20-četni kapetan ekipe Edmonton Oilers Connor McDavid, s čimer je postal tretji najmlajši MVP, ki je prejel to lovoriko. Pri prejetem naslovu MVP sta bila od McDavida mlajša le Sidney Crosby in Wayne Gretzky.

"Krasno je, da dobim takšno priznanje iz rok Wayna Gretzkyja, najboljšega igralca vseh časov," je na podelitvi dejal McDavid. Slednjega so za MVP izbrali tako športni novinarji kot tudi sindikat poklicnih igralcev v NHL.

Dvajsetletnik je v minuli sezoni s 30 goli in 70 podajami izdatno pripomogel k uspehu Edmonton Oilers, ki so po enajstih letih znova zaigrali v končnici. "Ponosen sem, da igram v Edmontonu, da sem član ekipe in da lahko igram s tako krasno ekipo," je še dejal McDavid.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.