Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

nu
nu
0 27.08.2017 11:30:50

V Las Vegasu blesteli irski navijači, kar 10.000 jih je pričaralo pravo nogometno vzdušje (video)

Dolgo in težko pričakovani dvoboj med boksarskim šampionom Floydom Mayweatherjem in prvaku mešanih borilnih veščin Conorju McGregorju še vedno odmeva. Minulo noč je v dvorani T-Mobile Arena v Las Vegasu po desetih rundah s tehničnim knockoutom slavil Američan, Ircu pa v uteho ostaja nekaj drugega.

Navijaška podpora je bila, namreč, na strani McGregorja, kar pa v boju, ki je potekal po boksarskih pravilih, ta večer zanj ni bila dovolj velika prednost, da bi premagal 40-letnega Mayweatherja.

Deset tisoč irskih navijačev je že pred dvobojem v igralniški meki v središču Nevade pripravilo pravo nogometno vzdušje, številni so le za nekaj dni pripotovali kar iz Irske in zapravili tako veliko denarja, da so močno zamajali družinski proračun. Vendar se je izplačalo, kot so vsi v en glas zatrjevali.

irski navijaci
Profimedia


Nekateri si niti niso uspeli zagotoviti pregrešno drage vstopnice za vstop na prizorišče dvoboja, kar je bila kar težava, saj številni - Ircem tako ljubi - bari in predvsem pubi niso imeli dovoljenja za javno predvajanje dogodka. Deset tisočakov sta za pravice plačala le puba Ri Ra v Las Vegasu in Nine Fine Irsihmen v New Yorku, vendar sta bila za to noč že pred tedni razprodana.

Ne glede na vse in navkljub porazu njihovega ljubljenca ter za marsikoga tudi znanca iz sosednje ulice v Dublinu, je irska pesem v Las Vegasu odmevala pozno v noč. Da ne omenjamo vsega piva in viskijev, ki so stekli po irskih grlih ...

Članki iz rubrike