Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

nu
nu
9 13.10.2018 09:19:00

Legendarni MARINKO GALIĆ z vsemi topovi udaril po reprezentanci: Dovolj je NAMIŠLJENIH ZVEZDNIKOV!

Drago Wernig - TAKA
Najhujše kritike za slovensko reprezentanco do zdaj.

Dolgoletni slovenski reprezentančni branilec Marinko Galić je z vsemi topovi udaril po slovenski izbrani vrsti. Galić se v pogovoru za Siol ni držal nazaj, pač pa je brez dlake na jeziku povedal vse, kar mu leži na duši. Njegove besede bodo zagotovo še kako odmevale!

"Iskreno povedano to, kar so pokazali na zadnjih petih, šestih tekmah, ni bilo podobno ničemur. Če ne bodo igrali vsi za enega in eden za vse, potem nima smisla razmišljati o čemerkoli," je Galić začel svojo kritiko. In se dotaknil primerjav med njegovo generacijo in zdajšnjo: "Takrat smo se pošteno trudili, da smo zgradili kult reprezentance, zato me to, kar se dogaja zdaj, boli. Treba je biti pošten in reči, da tako slabo, kot je zdaj, ni bilo od začetkov slovenskega reprezentančnega nogometa, ko smo v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo 1998 osvojili samcato točko. Takrat smo svoje kariere gradili tudi prek reprezentance, saj smo dobro vedeli, da nam lahko odpre vrata tujine. Zdaj je morda narobe tudi to, da fantje pri 15, 16 letih po dveh dobro odigranih tekmah odhajajo v tujino. V naših časih je bilo v Italijo praktično nemogoče priti, zdaj tam igra že vsak drug."

Dotaknil se je tudi številnih odpovedi in imel za vse, ki so zaradi takšnih in drugačnih razlogov odpovedali nastop za izbrano vrsto zelo jasno sporočilo: "Za vsako ekipo je velik minus, če pogreša tako dobrega nogometaša, kot je Jan Oblak, ki spada med najboljše tri vratarje na svetu. Treba je narediti vse, da bo spet zraven, medtem ko lahko za preostale rečem, da pač kdor si ne želi biti zraven, naj to enkrat za vselej pove in naj ga ne kličejo več. Vemo, da je imel Kevin Kampl težave že s prejšnjim selektorjem Srečkom Katancem, zdaj pa se zgodba nadaljuje. O tem seveda ne odločam jaz, a če nekateri ne kažejo dovolj velike želje, da bi igrali za Slovenijo, potem jih pač ne potrebujemo. Naj se ponudi priložnost nekaterim drugim, morda komu iz slovenske lige. Zagotovo se bodo takšni potrudili veliko bolj, kot se trudijo nekateri namišljeni zvezdniki."

Za Tomaža Kavčiča pa je imel zelo nenavaden predlog. Ker po njegovem mnenju po odhodu Milivoja Novakovića in Boštjana Cesarja v slovenski izbrani vrsti ni več nobenega vodje, je slovenskemu selektorju predlagal novega vodjo, in to nikogar drugega kot daleč najmlajšega člana izbrane vrste, novinca Jako Bijola: "Če bi bil selektor jaz, bi mu dal kapetanski trak, mu rekel, da bo vodja, in ekipo gradil okoli njega." 

Celoten pogovor z Marinkom Galičem si lahko preberete tukaj

Članki iz rubrike