tovornjakar Svet24.si

Tovornjakar vijugal mimo Celja, kriva je bila ...

Ijen Svet24.si

Turistka zgrmela 70 metrov v krater aktivnega ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

zf
zf
0 25.09.2016 20:32:26

V Maroku bo balinalo 22 držav

Laura Škoberne
Zdenko Fajdiga
Prireditelji ženskega svetovnega prvenstva v Casablanci so sporočili, da so prijavljene balinarke iz kar 22 držav, ki se bodo borile za šest kompletov odličij.

Potem ko so v zadnjem trenutku svojo prijavo poslale Črnogorke, so nastop odpovedale Švicarke. Namesto njih so organizatorji prejeli dodatno prijavo Venezuele, ki bo prvič tekmovala na SP in to v vseh šestih disciplinah! Popolne zasedbe bo imelo 13 reprezentanc, zanimivo pa je, da Kitajska zaenkrat ni prijavila štafete.

Slovenke so nazadnje osvajale kolajne na svetovnem prvenstvu leta 2012 v turški Manisi, ko je bila Tadeja Sodec-Petrič svetovna prvakinja v igri v krog, bron med dvojicami in hitrostnem ter natančnem zbijanju sta ob Tadeji osvojili še Nina Novak in Ana Vorih. Na zadnjem SP v francoskem Maconu so Slovenke ostale brez kolajne.

Naša reprezentanca Sara Jenčič, Polona Zule, Nina Volčina, Laura Škoberne in Leja Vehovec je na vrhuncu priprav za Casablanco. V torek bo odigrala pripravljalno tekmo s Trato v Škofji Loki, v soboto pa bo odpotovala v Maroko.

"Po tekmi v Škofji Loki verjetno ne bomo odigrali nobene več, ker je pomembno, da se reprezentantke malce razbremenijo z aktivnim odmorom," pravi selektor Rijavec.

Svetovno prvenstvo v Casablanci se bo začelo s slovesnim odprtjem v nedeljo, 2. oktobra ob 18. uri po slovenskem času, vsi finali bodo 7. oktobra. Dan kasneje bodo prireditelji odpeljali udeleženke na ogled mošeje Hassana II.

Značke: balinanje, žensko-sp

Članki iz rubrike