Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

nu
nu
0 28.08.2016 22:16:32

Brutalen prekršek in navijaški neredi (video)

Gostovanja srbskih ligašev v Novem Pazarju so vroča, to vseskozi velja kot pribita. So pa tudi tekme, na katerih je v središču Sandžaka, kjer je večina prebivalcev muslimanske vere, kot po pravilu veliko navijaških incidentov. Takšna je bila tudi včerajšnja med Novim Pazarjem in Crveno zvezdo.

Jasno je, da ni šlo brez prekinitev. Sodnik Milan Ilić je moral v nekem trenutku igralce poslati celo iz igrišča in jih tako zaščitil pred navijači. Ti so naravnost podivjali in zmetali na zelenico vse, kar jim je prišlo v roke.

Dogajanje na tribunah je bilo do neke mere tudi odziv dogodkov na igrišču. Denimo sporna enajstmetrovka za Crveno zvezdo v prvem polčasu ali pa brutalen prekršek nogometaša rdeče-belih nad domačim vratarjem Mladenom Živkovićem.


Napadalec gostov Predrag Sikimić je bil kajpak izključen, Živković pa je obležal. Prvi je stekel za žogo, vendar je bil drugi prej pri žogi in prišlo je do brutalnega udarca z nogometnim čevljem v obraz.

Ko so nogometaši domačega moštva videli obraz svojega vratarja, so se držali za glave in panično klicali na pomoč. Sikimić se je opravičeval, češ da ni bilo namerno, domači navijači pa so ponoreli. Želeli so celo preskočiti ograjo, sicer pa so na igrišče zmetali stole in druge trde predmete.

Po tekmi so začele prihajati informacije o stanju poškodovanega vratarja. "Živković ima več zlomov ličnice, tudi nosa. Čeprav smo sprva sumili na zlom lobanje, na srečo do nje ni prišlo. Vseeno so njegove poškodbe resne, zato so ga takoj prepeljali v beograjsko bolnišnico, kjer bo operiran," je povedal fizioterapevt Novega Pazarja.

Članki iz rubrike