Na kratko: Fifino opravičilo za spodrsljaj s Krimom

Svetovni rekord avstrijskega kolesarja Matthiasa Brändleja, Adrian Sutil ostaja pri Sauberju, kazen za Sparto in Slovan.

Objavljeno
31. oktober 2014 00.25
CYCLING-AUT-BRAENDLE-HOUR
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si
Moskva - Mednarodna nogometna zveza (Fifa) se je javno opravičila za spodrsljaj v začetku tedna med predstavitvijo uradnega znaka svetovnega prvenstva leta 2018 v Rusiji. V predstavitvenem filmu se je namreč na ruskem zemljevidu za nekaj sekud pojavil tudi Krim kot del države gostiteljice prvenstva. Fifa je kot razlog za napako navedla površen nadzor nad končnim izdelkom, ki ga je kreativna agencija pripravila v sodelovanju z ruskim partnerjem. Rusija si je sicer marca letos po referendumu priključila Krim, ki pa je še vedno uradno del Ukrajine, ki referenduma in priključitve ni priznala.

Svetovni rekord Brändleja

Zürich - Avstrijec Matthias Brändle je v švicarskem Aigleju popravil komaj mesec dni star svetovni rekord v vožnji na eno uro v kolesarstvu na stezi. Prevozil je 51,852 kilometra in za debelih 700 metrov popravil prejšnjo rekordno znamko, ki jo je Nemec Jens Voigt postavil 18. septembra v švicarskem Grangesu (51,115 kilometra).

»Navijaška kazen« za Sparto in Slovan


Nyon - Evropska nogometna zveza (Uefa) je kaznovala češko Sparto in slovaški Slovan zavoljo navijaških izgredov v medsebojnem dvoboju evropske lige pred natanko tednom dni. Zveza je Slovanu zaradi slabe organizacije naložila 50.000 evrov kazni, Sparta pa bo morala seči v žep po 80 tisočakov in eno domačo tekmo odigrati pred praznimi tribunami. Zadnja omenjena kazen je zgolj pogojna, če v dveletnem obdobju moštvo ne bo ponovilo incidenta izpred tedna dni, ko so številni domači navijači preplezali ograje in napadli tekmečeve privržence. Obračun je bil zato tedaj, pri izidu 0:0, prekinjen za tričetrt ure, naposled pa so se zmage s 3:0 veselili nogometaši Sparte.

Sutil ostaja pri Sauberju


Austin - Nemški dirkač Adrian Sutil se je odločil, da bo tudi v prihodnji sezoni svetovnega prvenstva formule ena zastopal barve moštva Sauber. Izkušeni 31-letnik je potrdil, da prihodnje leto, kar se ekipe tiče, ne bo nobene spremembe. Zaželel pa si je boljši motor in popravke na bolidu, da bi bila zasedba, ki v tej sezoni še ni osvojila niti točke, odslej konkurenčnejša.

Italijanski superpokal v Dohi


Rim - Italijanski nogometni superpokal bo letos tri dni pred božičem potekal v Dohi, na štadionu Jassim Bin Hamad se bosta udarila prvak Juventus in pokalni zmagovalec Napoli. »Juve« je v lanskem superpokalu v Rimu s 4:0 odpravil Lazio. V minulih letih so prestižno tekmo izvedli že v Washingtonu, New Yorku, Tripoliju in Pekingu.