900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

vladimir-tintor Njena.si

Zgodil se je preobrat, snema se 4. sezona Botrov

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 20.08.2018 16:12:56

Anja Osterman in Jošt Zakrajšek v boj za čim višje uvrstitve na SP na mirnih vodah

V portugalskem Montemor-o-Velhu bo od srede do nedelje potekalo svetovno prvenstvo v sprintu na mirnih vodah in parakajakaštvu. Slovenske barve bosta na zastopala Anja Osterman in Jošt Zakrajšek, so sporočili s Kajakaške zveze Slovenije.

Finalist letošnjega EP v Beogradu Jošt Zakrajšek je že dlje v Španiji, kjer trenira v kajakaškem centru v Pontevedri. "Tu imam vse, da se lahko v miru pripravljam na prihajajoče SP. Pred tem sem kar precej časa preživel v Bohinju, kjer imam ob pomoči domačega kluba prav tako vse potrebne pogoje za trening. Omenjeni lokaciji sta tudi moji najljubši poletni destinaciji za trening. Med EP sem imel nesporazum z vodjo vrhunskega športa, kar je privedlo do še ene nenačrtovane izbirne tekme. Zaradi tega sva morala s trenerjem Pablom Saavedro Reinaldom spremeniti zastavljeni plan dela. Spopasti sva se morala tudi z logističnimi težavami, ker je bilo treba prestaviti načrtovane priprave v Galiciji in kasneje še v Bohinju. Predvsem je bila težava v nastanitvi, saj imata tako Pontevedra kot Bohinj vrhunec turistične sezone v poletnih mesecih. Na koncu smo vse uredili, trener je tudi popravil program, tako da bom na svetovnem prvenstvu kar najbolje pripravljen," je pred odhodom povedal Zakrajšek. Na svetovnem prvenstvu ga čakajo nastopi na 1000 in 5000-metrski razdalji.

V Bohinju se je pripravljala tudi kajakašica Anja Osterman, ki je na lanskem SP v dvojcu skupaj s Špelo Ponomarenko Janić priveslala do kolajne. Tokrat jo čaka nastop v enojcu, in sicer na 200 in 500 metrov. Ostermanova se je v Bohinju pripravljala vse od junija, danes pa se je s trenerjem Stjepanom Janićem odpravila na Portugalsko, kjer se v sredo začenja svetovno prvenstvo.



"Treningi so bili odlično zastavljeni in kar zahtevni, tako da sem v super formi za to SP," optimizma ne skriva Koprčanka. Junija je na mediteranskih igrah osvojila kolajno, nato pa začela s pripravami na vrhunec sezone, ki sledi ta teden: "Mediteranske igre so bile četrta zaporedna tekma po svetovnih pokalih in evropskem prvenstvu, tako da smo nadaljevali ciklus treningov, da obdržim hitrost in moč. Glede na to, da sem odlično pripravljena, imam temu primerno visoke cilje tudi na SP. Če bom veslala tako kot znam, uvrstitvi v finale tako na 200 kot 500 metrov ne bi smeli biti problematični. Vsi pa vemo, da je nato v finalu vse možno."

Prvenstvo se bo začelo v sredo, že pred uradnim odprtjem bodo tekmovališče preizkusili parakajakaši. Prva slovenska nastopa sta ba sporedu četrtek. V soboto so na sporedu polfinala in finala kajakašev na 1000 metrov, finale kajakašic na 500 metrov in kvalifikacije kajakašic na 200 metrov. V nedeljo sledijo še polfinala in finala kajakašic na 200 metrov ter preizkušnja na 5000 metrov.

Značke: kajak kanu, sta

Članki iz rubrike