požar avto hiša Svet24.si

V požaru v Radljah ob Dravi uničeni osebni ...

Johnny Deep Svet24.si

Johnny Depp na britanski premieri presenetil z ...

zaprti-menedžerji Necenzurirano

Racman na Dobu: kdo od znanih menedžerjev je pred...

ruska propaganda rusija Reporter.si

Na spletnem portalu RTV Slovenija Putinovih trolov...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

doncic Ekipa24.si

Prihajajo Luka 3! Dončić bo kmalu predstavil ...

nu
nu
0 18.06.2018 15:08:32

KAKŠNA STAVA,UBOGA JETRA! Selektor Paname napovedal: Če se uvrstimo naprej, bom spil...

Reuters
Panamski selektor ni ravno prepričan v podvig svoje ekipe. Če jim bo slučajno uspelo, bo svoja jetra postavil na hudo preizkušnjo.

Panama je nogometni malček. V družbi zvezdniške Belgije, tradicionalne (ve)sile Anglije in Tunizije jim le redko kdo pripisuje večje možnosti. Nogomet je sicer spisal tudi že bolj nore zgodbe, toda napredovanje Paname v drugi del bi bilo nič več in nič manj kot senzacija. Selektor mož iz kanala Hernan Gomez se zaveda kako zahtevna naloga je pred njimi, je le eden štirih trenerjev, ki je na mundial popeljal vsaj tri različne ekipe (Kolumbija 1998 in Ekvador 2002). Nacionalni heroj v Panami ima izkušnje s svetovnim prvenstvom. Za razliko od njegovih varovancev.


Ob pogledu na obe zasedbi bi lahko zapisali, da je pred Panamci misija nemogoče. In na predvečer dvoboja z rdečimi vragi (Eden Hazard, Kevin de Bruyne, Romelu Lukaku)... je Gomez napovedal oziroma obljubil, kakor vam je ljubše: »Spil bom dva litra vodke, če se uvrstimo naprej.«


Ali bo jetra spravil na hud preizkus bo do neke mere znano že danes popoldne. Po 90 minutah z eno izmed favoritinj za najvišja mesta. Če je lahko Islandija odščipnila točko Messiju in druščini... »Razlika med Argentino in Islandijo ni tako velika kot med nami in Belgijo. Najpomembnejše je, da se bomo domov vrnili visoko dvignjenih glav in ponosni na delo, ki ga bomo opravili.« Igrali bodo tudi za Amilcarja Henriqueza. Moža, ki je v dresu z državnim grbom zbral 85 nastopov, so v aprilu 2017 ustrelili na ulici domačega mesta.

Značke: hernan-gomez, panama

Članki iz rubrike