Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
11. 12. 2017,
18.00

Osveženo pred

6 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,48

4

Natisni članek

Kylian Mbappe Kylian Mbappe Ronaldinho izbor z družabnih omrežij Romelu Lukaku Dejan Lovren Carles Puyol Samir Handanović

Ponedeljek, 11. 12. 2017, 18.00

6 let, 4 mesece

Izbor z družabnih omrežij

Slovenski vratar je zaradi psa postal spletni hit

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,48

4

Prečesali smo, kaj se je v zadnjem tednu v nogometnem svetu znašlo na takšnih in drugačnih družabnih omrežjih. Pred vami je ponedeljkov Sportalov izbor z družabnih omrežij.

Slovenski vratar je zaradi psa postal spletni hit

Filip Gačevski je v Murski Soboti rojeni vratar makedonskih korenin, ki je pred leti igral za Muro. Danes 27-letni nogometaš igra za Vardar iz Skopja, s katerim je v tej sezoni nastopal v ligi Europa. V skupini L se ni najbolj izkazal. Na šestih tekmah je osvojil le točko.

Do nje je prišel prav v zadnjem krogu, ko je v četrtek v Skopju gostil norveški Rosenborg. Tekma se je končala z remijem 1:1, o čemer danes seveda ne bi pisali, a Gačevski se je v središču pozornosti znašel iz povsem drugačnih razlogov.

Med tekmo je namreč na igrišče pritekel pes in za nekaj časa prekinil tekmo. Z igrišča ga je poskušal odnesti prav slovenski vratar, to pa je poskušal narediti tudi tako, da je zmedeno žival najprej pobožal in se s tem verjetno prikupil številnim ljubiteljem najboljšega človekovega prijatelja in preostalih živali.

85 milijonov evrov za napadalca, ki pomaga nasprotniku

V nedeljo je bil v Angliji na sporedu veliki mestni derbi v Manchestru, ki je bil tokrat še toliko bolj zanimiv, ker je šlo za obračun vodilnih na lestvici, predvsem pa zaradi tega, ker na klopeh obeh velikanov iz Manchestra sedita ena izmed najboljših trenerjev zadnjega obdobja na svetu, Jose Mourinho (United) in Josep Guardiola (City). Za nameček gre za trenerja, ki že vrsto let gojita veliko rivalstvo.

Zmagal je Manchester City, ki je prišel še do rekordne 14. prvenstvene zmage v nizu in ima zdaj na vrhu lestvice kar 11 točk naskoka. Zmagal je z 2:1, eden glavnih junakov derbija pa je bil Romelu Lukaku. Belgijec, ki je letos poleti za kar 85 milijonov evrov prišel na Old Trafford, a za zdaj še ni upravičil velike odškodnine, ki so jo pri Unitedu izplačali zanj. Prispeval je namreč kar dve podaji, a na žalost navijačev Uniteda obe za zadetka nasprotnikov.

Zato ne preseneča, da se je 24-letnik znašel na udaru in postal spletni hit. Norčevanja na njegov račun ne manjka, kar ne preseneča. Vsaj za zdaj namreč ta belgijski reprezentant na najpomembnejših tekmah v rdečem dresu kot po pravilu razočara.

Norčevanje iz Romeluja Lukakuja:

Joj, kaj počnejo ubogemu Hrvatu

V Angliji je bil včeraj poleg derbija v Manchestru na sporedu še en vroč mestni obračun. Znanec Maribora iz lige prvakov Liverpool je gostil Everton. Bil je veliko boljši nasprotnik in tudi vodil z 1:0. Zdelo se je, da bodo varovanci Jürgena Kloppa zlahka prišli do novih točk, a potem je 15 minut pred koncem Dejan Lovren nespretno posredoval v svojem kazenskem prostoru in sodnik je pokazal na enajstmetrovko.

Marsikdo na čelu s hrvaškim branilcem je bil prepričan, da je sodnik na najstrožjo kazen pokazal prehitro, a Craig Pawson svoje odločitve ni spremenil. Enajstmetrovko je v gol spremenil zvezdnik in kapetan Evertona Wayne Rooney je postavil končni izid 1:1. Lovren, ki je v zadnjem letu poskrbel že za nekaj napak in se znašel na udaru navijačev, pa je postal spletni hit. Že takoj po tekmi je na družabnih omrežjih zakrožila kopica objav, v katerih so se norčevali na račun izkušenega hrvaškega reprezentanta. Nabrali smo jih nekaj.

Prekršek za enajstmetrovko:

Norčevanje iz Dejana Lovrena:

Bizaren incident, za katerega je poskrbela Rusinja

Na spletu se je pojavil posnetek nekdanjega legendarnega branilca Barcelone in španske reprezentance Carlesa Puyola, ki je nastal pred kratkim ob žrebu skupin svetovnega prvenstva 2018 v Moskvi. Pred prireditvijo je k nekdanjemu evropskemu in svetovnemu prvaku pristopila neka Rusinja in ga sprva napadla z nekaj provokativnimi stavki, potem pa šla še dlje in poskrbela za bizaren incident, ki ga je težko opisati. No, pa poglejte, zakaj.

Gol Ronaldinha, ki mu je zaploskal celo nasprotnikov vratar

Ronaldinho je pred nekaj dnevi zaigral na dobrodelni tekmi v Pacaembu v Braziliji in pokazal, da še vedno zna. Danes 37-letni nekdanji najboljši nogometaš na svetu je dosegel spektakularen zadetek s sredine igrišča in navdušil. Celo tako zelo, da je njegovi mojstrovini zaploskal tudi nasprotnikov vratar.

Neverjetne vragolije Ronaldinhovega prijatelja

Ronaldinho je v teh dneh v Braziliji zaigral na še eni dobrodelni tekmi, na kateri je v njegovi ekipi zaigral še en nekdanji brazilski virtuoz. Denilson, nekdanji zvezdnik Brazilije, ki je z njo leta 2002 osvojil tudi naslov svetovnega prvaka, je včasih veljal za enega od najboljših driblerjev na svetu. Tudi danes 40-letni nekdanji zvezdnik, ki je bil leta 1998, ko je prestopil v Betis za 24 milijonov evrov, najdražji nogometaš vseh časov, je pokazal, da še vedno obvlada.

Mladi zvezdnik PSG je bil hiter kot veter

V soboto je PSG v francoskem prvenstvu doma s 3:1 odpravil Lille. Gostje so nekaj minut pred koncem tekme znižali vodstvo Parižanov na 1:2 in v zadnjih sekundah tekme krenili na vse ali nič. V napad je namreč stekel tudi njihov vratar. Ko so zapravili žogo v napadu, pa je PSG poskrbel za protinapad, v katerem se je sijajno znašel mladi zvezdnik PSG Kylian Mbappe.

Osemnajstletnik je stekel tako hitro, da ga ni mogel ujeti nihče od nasprotnikov, in žogo za svoj šesti prvenstveni zadetek v sezoni pospravil v prazen gol. V Franciji so izračunali, da je pri teku proti nasprotnikovim vratom dosegel neverjetno hitrost 36 kilometrov na uro.

Darilo dekleta, ob katerem se je Ronaldo iskreno nasmejal

Prejšnji teden je Cristiano Ronaldo v Parizu prejel še peto zlato žogo, nagrado francoskega nogometnega tednika France Football za najboljšega nogometaša na svetu. Na prireditvi na Eifflovem stolpu v Parizu ga je spremljalo tudi njegovo dekle, Georgina Rodriguez, ki mu je pred kratkim povilo četrtega otroka (za prejšnje tri je poskrbela javnosti neznana nadomestna mati).

Ko je na odru poziral z novo zlato žogo, pa je zvezdnika Real Madrida in portugalske reprezentance Rodriguezova presenetila z darilom. Ko ga je odprl, je bil prijetno presenečen in se je pošteno nasmejal. Kaj je Ronaldu podarila lepotica, ki greje njegovo posteljo?

Anglež se je pošalil na svoj račun in navdušil

Prejšnji teden je na enem izmed družabnih omrežij za objavo, ki je hitro postala hit, poskrbel Jack Wilshere. Nekoč veliki up angleškega nogometa, ki je kot zelo mlad navduševal v majici londonskega Arsenala, je danes član Bournemoutha, kamor so ga posodili Londončani.

Njegov razvoj so močno zavrle številne poškodbe, ki so ga pestile. Zaradi tega so ga nekateri preimenovali kar v Jacka Wheelchairja (invalidski voziček, op. p.), da ga takšne opazke ne zmotijo preveč, pa je dokazal s tem, ko se je pošalil na svoj račun. ''Dober teden. Drsal sem 20 minut, a se nisem poškodoval,'' je zapisal ob fotografiji z drsališča, ki ga je ta 25-letni angleški reprezentant obiskal skupaj s svojo mlado štiričlansko družinico.

Do zdaj je za Anglijo zbral 32 nastopov. Enega izmed dveh golov v dresu Anglije je zabil junija 2015 pri zmagi nad Slovenijo v Stožicah v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2016.

Kako prepeva Samir Handanović

Inter je hit italijanskega prvenstva, saj je vodilni in navdušuje svoje navijače. Niso pa Samir Handanović in soigralci svojih privržencev, teh po svetu ne manjka, navdušili samo z igrami na nogometnih zelenicah. Ne, v obdobju pred božičnimi in novoletnimi prazniki so stopili za mikrofone in posneli Interjevo različico zimzelene pesmi Jingle Bells. Oglejte si, kako so se obnesli.

Ne spreglejte