Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Ponedeljek,
20. 8. 2018,
23.27

Osveženo pred

5 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,82

Natisni članek

Goran Dragić Goran Dragić Zoran Dragić

Ponedeljek, 20. 8. 2018, 23.27

5 let, 8 mesecev

Brata Dragića ostro zavračata kakršno koli politično ozadje prejema državnih medalj

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,82

Slovenska košarkarja Goran in Zoran Dragić sta pred tednom dni obiskala predsednika Republike srbske v BIH Milorada Dodika, ki jima je dodelil odlikovanji. Ker je predsednik prejšnji teden prav tako pozval k razveljavitvi poročila, da se je v Srebrenici leta 1995 zgodil genocid, se je na brata sprožil val očitkov. Brata sta za Večer poudarila, da se distancirata od kakršne koli vpletenosti ali povezav s politiko.

Pred slabim tednom se je predsednik Republike srbske Milorad Dodik po skupščini, na kateri so uradno zanikali dosedanje ugotovitve o genocidu v Srebrenici, v banjaluški rezidenci sestal z bratom Dragić. Goranu in Zoranu je podelil odlikovanje Njegoša, prvega reda in medaljo za zasluge za narod.

Goran Dragić, Milorad Dodik
Sportal Brata Dragić prejela odlikovanje predsednika Republike Srbske

Slovenski narod se je mešano odzval na to odlikovanje, na socialnih omrežjih pa je bilo tudi veliko zgražanja. Za Večer sta zdaj brata poudarila, da sta že konec junija prejela obvestilo o tem, da jima bo podeljeno priznanje zaradi humanitarnih, kulturnih in športnih zaslug: "Izključno zaradi tega in družinske vpletenosti v tamkajšnje okolje sva se odločila, da priznanje sprejmeva. Čas sprejema priznanja je bil tako povsem naključen in primarno povezan z obiskom mlajših kategorij košarkarskega kluba Igokea, kamor so naju povabili.

Oba sta ostro poudarila, da ostro zavračata kakršno koli politično ozadje prejema državnih medalj v Banjaluki: "Verjameva, da so najina dejanja v preteklosti pokazala, da sva velika nasprotnika kakršnega koli nacionalizma, poleg tega sva bila tudi vzgajana tako, da sprejemava in spoštujeva vsakogar. Ob tej priložnosti bi se želela še enkrat povsem distancirati od kakršne koli vpletenosti ali povezav s politiko, predvsem s področja nekdanje skupne države."

Sportal Dražba je končana: zbrali smo 2.100 evrov
Ne spreglejte