Jaka Blažič rešil Crveni zvezdi celo kožo

Beograjski košarkarski velikan se je z gostovanja pri Cedeviti v 9. kolu lige ABA vrnil s tesno zmago (88:87), 20 točk Blažiča.

Objavljeno
25. november 2014 00.38
Košarka
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si
Zagreb - Slovenski reprezentant Jaka Blažič je bil najzaslužnejši, da so košarkarji Crvene zvezde v zadnjem dvoboju devetega kola regionalne lige ABA izvlekli celo kožo in na gostovanju v Zagrebu pri tamkajšnji Cedeviti po razburljivem in negotovem obračunu zmagali z 88:87. Pred zadnjim odmorom ni dišalo po takšnem razpletu, saj je srbsko moštvo držalo udobnih deset točk naskoka, vendar pa v sklepno četrtino štartalo ležerneje. Gostitelji so z delnim izidom 7:0 tik pred vstopom v zadnjo minuto dvoboja celo vodili s 87:85, odločitev o zmagi pa je bila v rokah Blažiča, ki je po prekršku Roka Lenija Ukića nad njim izvajal zadnja dva prosta mesta - in oba tudi zadel.

S tem so Beograjčani ohranili brezmadežnost v tej sezoni in se še učvrstili v vodstvu na skupni razpredelnici, na kateri Krka zaseda četrto mesto, Union Olimpija pa je tik za njo. Štiriindvajsetletni slovenski branilec je na parketu prebil 26 minut in bil z 20 točkami (prosti meti 4:4, za dve 2:3, trojke 4:5) ob odličnem metu iz igre, predvsem pa z razdalje, tudi najučinkovitejši igralec svoje ekipe. Dodal je še po tri obrambne skoke in asistence ter eno ukradeno žogo. Na drugi strani je bil v vrstah poražencev še učinkovitejši Fran Pilepić, ki se je ustavil šele pri 21 točkah ob kar petih zadetih trojkah.